Betjent reddet af skudsikker vest

En af de fem betjente, som lørdag blev skudt af en terrorist i København, blev ramt i brystet og overlevede kun, fordi han var iført en skudsikker vest

Billede fra Krudttønden efter angrebet lørdag eftermiddag. Her blev tre betjente ramt af skud, mens en civil mand - 55-årige Finn Nørgaard - blev dræbt ude foran kulturhuset. (Foto: Ekstra Bladet)
Billede fra Krudttønden efter angrebet lørdag eftermiddag. Her blev tre betjente ramt af skud, mens en civil mand - 55-årige Finn Nørgaard - blev dræbt ude foran kulturhuset. (Foto: Ekstra Bladet)

I alt fem betjente blev lørdag ramt af skud, da en 22-årig mand lørdag gik amok med et automatvåben på kulturhuset Krudttønden og senere en synagoge i det centrale København.

Alle slap med livet i behold - men det kunne være endt anderledes. Den ene betjent blev nemlig ramt armen og i brystet og overlevede formentlilg kun, fordi han var iført en skudsikker vest.

Det kom frem i dommervagten i København mandag morgen, hvor to unge mænd bliver fremstillet i terrorsagen. De er dog ikke sigtet for medvirken til terror, men derimod medvirken til to drab på Dan Uzan og Finn Nørgaard og drabsforsøg på de fem betjente.

Terror: To sigtet for medvirken til drab

De unge mænd har ifølge politiet hjulpet den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe det våben, han brugte under i hvert fald det første angreb på Krudttønden. De har desuden hjulpet med at skaffe våbnet af vejen efterfølgende, ligesom de har sørget for et tilflugtssted til den 22-årige, mener politiet.

De nægter sig begge skyldige.

I retten kom det desuden frem, at en anden betjent fra Københavns Politi blev ramt i venstre lår, en blev ramt i foden og en PET-livvagt blev ramt i venstre ben.

Se billederne: Her ligger de blødende betjente efter terrorangreb

22-årige Omar Adbel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt tidligt søndag morgen, efter han havde åbnet ild mod politiet ved Nørrebro Station. Forinden havde han ifølge politiet udført to angreb mod hhv. kulturhuset Krudttønden på Østerbro og en jødisk synagoge i Københavns indre by.

Ekstra Bladet kunne søndag aften afsløre, at angrebene skete kun cirka to uger efter, han var blevet løsladt fra fængsel efter at have afsonet en dom på to års fængslet for et groft knivoverfald i et S-tog.

Her køres en betjent væk efter første skudepisode

Har du kendskab til sagen - eller kender du Omar eller de andre involverede - så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.