Bin Ladens tidligere livvagt er løsladt

Saudiaraberen Abdul Shalabi har forladt fangelejren, hvor der nu sidder 114 personer tilbageholdt.

Osama bin Laden. (Foto: AP)
Osama bin Laden. (Foto: AP)

Abdul Shalabi, der ifølge USA har været livvagt for Osama bin Laden, er blevet løsladt fra den amerikanske Guantanamo-lejr.

Han er blevet sendt tilbage til sit hjemland, Saudi-Arabien, oplyser Pentagon.

Shalabi har længe sultestrejket i fængslet i Guantanamo Bay, hvor han har siddet i knap 14 år. Han er den ottende person, der løslades fra lejren i år.

USA beskriver den 39-årige som medlem af al-Qaeda og tidligere livvagt for terrornetværkets eksleder Osama bin Laden, der blev dræbt af amerikanske specialstyrker i 2011.

Shalabi skulle ifølge Pentagon også have fået kamptræning til en rolle i en mislykket del af angrebene i USA 11. september 2001.

USA's præsident, Barack Obama, har for flere år siden lovet at lukke Guantanamo-lejren, men amerikanerne har haft vanskeligt ved at finde ud af, hvor fangerne skal udleveres til.

- USA er taknemmelig over for regeringen i Saudi-Arabien for sin vilje til at støtte de igangværende amerikanske bestræbelser på at lukke fængslet i Guantanamo Bay, skriver Pentagon i en meddelelse.

Efter løsladelsen af Shalabi sidder 114 personer nu tilbageholdt i Guantanamo ifølge forsvarsministeriet.

Fængslet for terrormistænkte blev etableret i 2002 på den amerikanske flådebase i Cuba efter ordre fra præsident George W. Bush.