Blod over det hele på terrorramt natklub: - Det skete hurtigt

Mindst 50 mennesker dræbt med en automatriffel, da en amerikansk statsborger gik amok på en natklub for homoseksuelle i Orlando - 30 gidsler reddet ud af politiet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Adskillige mennesker blev ramt, da der blev åbnet ild på en natkub for homoseksuelle i Orlando. (Foto: Univision Florida Central) Krimi Terrorangreb på natklub: 50 dræbt

Det officielle dødstal efter angrebet på natklubben Pulse i Orlando er steget til 50, efter politiet har fået bedre adgang til natklubben søndag formiddag.

Det oplyser byens borgmester Buddy Dyer på et pressemøde, hvor også blandt andre Orlando Politi, FBI, en overlæge og kongresmedlem Alan Grayson var til stede. Udover den chokerende stigning i dødstallet, blev der også offentliggjort flere detaljer om gerningsmanden og selve angrebet kommet frem.

- Alle drabene er begået med et enkelt våben, og det er sket meget hurtigt, fortalte kongresmedlem Alan Grayson, Florida. Der er tale om en AR-15-automatriffel, hvorfra der blev affyret 'flere runder'. Derudover var gerningsmanden, der formodes at være 29-årige Omar Mateen, bevæbnet med en pistol, som tilsyneladende ikke blev brugt.

(Foto: UNIVISION FLORIDA CENTRAL / HANDOUT) Terror Dræbte 50 på natklub: Formodet terrorist identificeret

- Der var blod over det hele, lød det fra kongresmedlemmet, som har talt med flere af de politi- og redningsfolk, der har været på natklubben efter angrebet.

- Det er et af de værste masseskyderiet i vores nations historie, vi har oplevet, supplerede politichef John Mina fra Orlando Police.

Hans oplyste samtidig, at politiet formåede at redde omkring 30 gidsler ud fra natklubben.

Gerningsmanden er amerikansk statsborger med bopæl i Port St. Lucie i det sydlige Florida, men det er ikke tilfældet med alle hans familiemedlemmer, oplyste politiet. På nuværende tidspunkt ønsker det dog ikke at kommentere på, hvor familien så kommer fra.

- Vi oplyser mere, så snart vi kan, lød det flere gange fra politiets repræsentanter.

Krimi Hjerteskærende besked fra natklub: Han kommer - jeg skal dø

Politiet står nu over for et større efterforskningsarbejde, hvor de blandt andet skal gennemgå Mateens ting for at slå fast, om han havde tilknytning til en terrororganisation.

Samtidig opfordrer politiet til, at folk, der har været på natklubben, melder sig og giver vidneforklaring, så politiet kan få det fulde overblik. Derudover er den største opgave i de kommende timer, at få identificeret ofrene og få underrettet deres pårørende.

Ekstra Bladet følger sagen...