Borgerrepræsentant efter muslimske overfald: Vi skal handle nu

Den socialdemokratiske borgerrepræsentant Lars Aslan Rasmussen mener, at der skal gøres noget for at hjælpe de danske muslimer, som mærker angreb efter weekendens terrorhandling

For et par dage siden blev den kun 16-årige Miriam Latif chikaneret af en ældre dame, da hun var ude at gå i hjembyen Husum.

- Hun sagde højt tørklæde-svin. Skrid ud af landet. Det var enormt ubehageligt. Hun stoppede først, da en anden dansk mand kom ind og blandede sig, siger Miriam Latif til Ekstra Bladet.

Den 16-årige pige er sikker på, at årsagen til den ældre dames tilsvining er weekendens

Lars Aslan er tidligere blevet truet på Nørrebro.

Og den reaktion nikker den socialdemokratiske borgerrepræsentant i Københavns Kommune, Lars Aslan Rasmussen, genkendende til.

- Jeg har den seneste uge fået rigtig mange henvendelser fra danske muslimer, der føler sig enten chikaneret eller holdt øje med efter terrorangrebet. De synes, at der er enormt ubehageligt, siger han til Ekstra Bladet.

Han tror også, at opbakningen til gerningsmanden Omar El-Husseins begravelse i går kan være med til at yderligere sætte gang i chikanen mod danske muslimer.

Det er disse billeder, som Lars Aslan mener danskerne bliver vrede over.

Han vil derfor allerede fra på mandag prøve at lave en slagplan, så der ikke kommer en større konflikt.

- Det er vigtigt, at vi samarbejder med politiet om ikke kun at beskytte de danske jøder, som selvfølgelig er vigtigt, men også de danske muslimer. Rigtig mange er utrygge efter terrorangrebet, siger han.

- Men hvad vil du helt konkret gøre?

- Jamen jeg vil starte med at tage kontakt til politiet, som vi har et godt samarbejde med, også må vi lave en handleplan derfra.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere