Annonce:
Annonce:

Boston Marathon bomber kendt skyldig

Juryen skal nu afgøre, om Dzhokhar Tsarnaev skal henrettes eller i fængsel på livstid

Juryen fandt onsdag den terror-sigtede Dzokhar Tsarnaev skyldig i medvirken til Boston Marathon bombningen. (Arkivfoto: AP)
Juryen fandt onsdag den terror-sigtede Dzokhar Tsarnaev skyldig i medvirken til Boston Marathon bombningen. (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Terror

Juryen i Boston Marathon-sagen er nået til enighed: Dzhokhar Tsarnaev er kendt skyldig i alle 30 anklagepunkter - heriblandt at planlægge brug af masseødelæggelsesvåben til at bombe Boston den 15. april 2013.

Næste skridt er at finde ud af, om Dzhokhar Tsarnaev skal henrettes eller tilbringe resten af sit liv i fængsel uden mulighed for løsladelse.

Juryen af fem mænd og syv kvinder bekendtgjorde beslutningen onsdag eftermiddag amerikansk tid, efter ca. 12 timers rådslagning og afstemning.

Skyldkendelsen var som forventet, fordi Dzhokhar Tsarnaevs forsvarer tidligere har indrømmet, at Dzhokhar sammen med sin 26-årige storebror Tamerian Tsarnaev udførte bombningen.

Annonce:

I alt blev tre dræbt og 264 såret, da de to brødre bragte to trykkogere til eksplosion nær mållinjen. Mange af ofrene og deres familier var til stede i retten og græd og trøstede hinanden under bekendtgørelsen.

Boston-ofre før retssag: Spræng ham i luften

Henrettelse eller livstid i fængsel
Spørgsmålet er nu, om den 21-årige Dzhokhar Tsarnaev skal henrettes eller idømmes livsvarigt fængsel.

Dzhokhar Tsarnaev blev kendt skyldig i alle 30 punkter i det 74 sider lange anklageskrift. De 17 kan føre til dødsstraf.

Juryen skal nu høre yderligere vidneforklaringer for at afgøre, om han skal henrettes.

Det kommer til dels an på, om juryen køber Dzhokhar Tsarnaevs forsvarsadvokaters argument om, at det var storebroderen Tamerian Tsarnaev, som fik ideen og overtalte sin lillebror til at medvirke, eller om man tror på anklagerens argument om, at Dzhokhar Tsarnaev var radikaliseret nok til at gøre det på eget initiativ.

Anklageren om Boston-terror: Han havde mord i sinde

Annonce:

- Vi benægter ikke, at Dzhokhar fuldt og aldeles tog del i begivenhederne, men hvis det ikke havde været for Tamerlan, så ville det ikke være sket, sagde Dzhokhar Tsarnaevs forsvarsadvokat, Judy Clarke, i sine afsluttende bemærkninger den 6. april.

Tamerlan Tsarnaev døde i en skududveksling med politiet nogle dage efter bombningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: