Bravo Tours om skudangreb: Der er 250 danskere i området

Et turisthotel i Sousse i Tunesien er følge ritzau under angreb. Dansk rejseselskab har gæster i byen

Følg Terror

Er du eller nogen du kender i Sousse i Tunesien lige nu? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk. Eller send en sms til 1224.

Der er flere danskere til stede i Sousse i Tunesien, hvor der er meldinger om skudangreb med flere dødsofre ved tunesisk badehotel.

Det oplyser kommerciel direktør, Gitte Søndergaard hos Bravo Tours til Ekstra Bladet.

- Ja, vi har gæster i Sousse. Vi har både gæster fra København og fra Billund Jeg kan bekræfte, at der har fundet sted dernede. Det som min destinationschef har hørt dernede, og som han fortæller mig, er, der er tale om seks personer, der er blevet skudt. Det er sket på et turistområde, hvor der opholder sig danskere. Mig beskendt er der ikke sket noget med nogen af vores gæster eller har været i nærheden af det, men det kan jeg ikke endeligt bekræfte endnu, siger Gitte Søndergaard til Ekstra Bladet.

Hun siger, at Bravo Tours har 197 gæster i landet. Spies har godt 50 gæster i Tunesien.

- Ingen af dem bor på de to hoteller nær den strand, der var undergreb. De fleste har været på udflugter eller bor 10 kilometer fra det strandafsnit, hvor det er skete. Mit indtryk er, at ingen at vores gæster har været nær angrebet, siger Gitte Søndergaard.

- Al vores personale er på vej ud til de hoteller, hvor vores gæster er, for at på samling på det. Men ellers arbejder de tunesiske myndigheder på at få kontrol over situationen, forklarer hun.

- Lige nu forholder vi os selvfølgelig til Udenrigsministeriets anbefalinger. Det er dem, som lægger retningen for, hvad der skal ske herfra. Men lige nu arbejdes der på at skabe klarhed over, hvad der reelt er sket, forklarer Gitte Søndergaard.

Spies har fire gæster i området, men ikke på de to hoteller, som er blevet angrebet i Tunesien, siger produktchef Carlos Cebrian til Ritzau.Endnu har rejseselskabet ikke været i kontakt med de danske gæster.

'Vi har ingen gæster i området', oplyser Apollo Rejser i en mail til Ekstra Bladet.

Heller ikke Star Tours har gæster i området.

Ritzau citerer lokale radiostationer og sikkerhedskilder for nyheden, der nu frygtes at have en forbindelse til dagens terrorangreb mod en gasfabrik nær Lyon i Frankrig, hvor en mand er blevet halshugget, og et 'islamisk flag' er set på stedet.

Også på Twitter er der meldinger om 'skyderier og flere dræbte uden for et  tunesisk badehotel'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+