Britisk elite-soldat til befolkningen efter kniv-terror: Brug din paraply som lanse

Flere britiske medier giver dig i kølvandet på det seneste terrorangreb i Storbritannien en 'guide' til, hvordan du overlever de blodige terrorangreb

Den tidligere SAS soldat John Geddes (th.) udkommer i august med en bog, der oplyser civilbefolkningen om, hvordan man bedst overlever flere former for angreb. Blandt andet knivangreb. Foto: SWNS
Den tidligere SAS soldat John Geddes (th.) udkommer i august med en bog, der oplyser civilbefolkningen om, hvordan man bedst overlever flere former for angreb. Blandt andet knivangreb. Foto: SWNS

Lørdag aften blev Storbritannien for tredje gange på ganske få uger ramt af et blodigt terrorangreb, der dræbte og sårede uskyldige civile.

Ved angrebet lørdag kørte tre terrorister først tilfældige ned på London Bridge, hvorefter de fortsatte til det populære beværtningsdistrikt Borough Market.

Her fortsatte de deres gerninger bevæbnet med knive.

Indtil videre har syv personer mistet livet i terrorangrebet, mens yderligere 48 blev såret. Heraf er mange fortsat i kritisk tilstand.

Britiske medier: Sådan beskytter I jer
Bølgen af terrorangreb har nu fået flere britiske medier til at udgive en form for guides til, hvordan du bedst muligt forsvarer dig overfor en bevæbnet terrorist.

Daily Star, Mirror, Express, Herald Sun, Independent og Evening Times er bare nogle af de britiske medier, der bringer artiklerne.

Historierne tager udgangspunkt i den tidligere SAS-elitesoldat John Geddes kommende bog 'Be a Hero: The Essential Guide to Active Shooter Incident', der udkommer på engelsk i løbet af august.

Elitesoldaten John Geddes blåbog

John Geddes er i dag 60 år. I sin aktive militærkarriere tjente han 14 år i den britiske specialstyrke SAS, hvor han opnåede rang af officer.

Efterfølgende har han arbejdet som privat livvagt og har blandt andet i en periode beskyttet højtstående forretningsmænd og diplomater i Irak og Afghanistan.

Han er forfatter til flere bøger om sin tid ved det britiske elitekorps.

Kilde: The Guardian, Evening Times, The Telegraph

Saml alt op: Kast med det
I bogen giver John Geddes den civile person en række tips til, hvordan ifølge supersoldatens opfattelse opfører sig mest hensigt i forbindelse med et terrorangreb som det netop overståede.

Og beskeden er klar: Alt kan bruges som et våben. Udnyt det og angrib i flok.

- Du bliver nød til at samle alt op i nærheden af dig og kaste det efter dem. Du kan kun flygte en vis distance og i en given tid - og for nogle mennesker, er det slet ikke en mulighed, så du bliver nød til at kæmpe.

Chanceløs uden våben
John Geddes forklarer, at den almindelige person er chanceløs mod en modstander bevæbnet med kniv, hvis man forsøger at tage kampen op med de bare næver.

- Hvis du er på en restaurant har du knive, gafler, stole og flasker. Kast dem efter angriberen for at få overtaget. De bløder ligeså meget som dig. De er også kun mennesker.

- Tag et bord med andre og smid det på dem og følg det op med at angribe dem med hvad end du har.

John Geddes(th.) i forbindelse med en demonstration af sine teknikker. Foto: SWNS
John Geddes(th.) i forbindelse med en demonstration af sine teknikker. Foto: SWNS

Efterlign hooligans
Nøglen til succes er ifølge den tidligere SAS-soldat samarbejde og aggression.

- Vi ved alle sammen, hvad en idiot på en pub med et ølkrus kan udrette af skade. Det er det samme folk skal gøre kollektivet, for at besejre gerningsmændene.

- I øjeblikket bliver du nød til at opføre dig som en flok fodboldhooligans. Det værste du kan gøre er at gemme dig på gulvet i nærheden af angriberen.

For uden åbenlyse våben som stole, knive og glas, er der også en række andre midler man kan tage i brug.

En paraply kan bruges som en lanse. En kold øl eller skoldende kopkaffe kan blinde en modstander midlertidigt, mens en tung computertaske kan bruges som skjold eller som hårdtslående angrebsvåben.

Bevæg dig aldrig tilbage
Skal du yderligere øge dine chancer for at overleve en direkte konfrontation, er din måde at bevæge dig på afgørende.

- Undgå at bevæge dig baglæns, for før eller siden kommer du til at falde over noget, hvilket gerningsmanden kan udnytte, lyder rådet fra eks-elitesoldaten, der i stedet opfordrer til, at man bevæger sig fra side til side.

Og når chancen for modangreb så byder sig: - Gå efter ansigtet!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær