Britisk par blev ramt af skud: Vi lå blandt dræbte

Tony og Christine Callaghan blev begge ramt af skud under fredagens terrorangreb. - Vi er lykkelige over at være i live

Hospitalet, hvor det britiske par og fem andre fortsat ligger indlagt efter terrorangrebet. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hospitalet, hvor det britiske par og fem andre fortsat ligger indlagt efter terrorangrebet. (Foto: Jakob Jørgensen)

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): - Vi takker Gud for, at vi er i live.

Sådan lyder det fra det britiske par Tony og Christine Callaghan, da Ekstra Bladet lørdag møder dem på Universitetshospitalet i den tunesiske turistby Sousse.

De var på deres hotel, da en terrorist begyndte at skyde vide omkring sig - først på stranden foran hotellet og efterfølgende ved hotellets pool og inde i foyeren.

Islamisk Stat har offentliggjort dette billede af Seifeddine Rezgui, der angiveligt er geværmanden bag gårsdagens blodige terrorangreb i Tunesien (Foto: AP) Terror Terrorist beroligede landsmænd: Jeg vil dræbe turister

Tony Callaghan blev ramt i benet, hans kone i maven. Men på mirakuløs vis overlevede de begge.

- Der lå flere dræbte omkring os. Vi er lykkelige over, at vi er i live, fortæller parret, som ikke ønskede at uddybe yderligere eller at få taget billeder efter en lang dag med pressebesøg fra England lørdag.

Den britiske presse er talstærkt til stede i Sousse, fordi 15 af de dræbte og adskillige sårede var turister fra Storbrittanien.

- Vi er meget chokerede og har brug for ro, siger den 62-årige mand til Ekstra Bladet.

Et simpelt men sigende spørgsmål efter fredagens terrorhandling i Tunesien. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror Galleri: Terror-ofre mindes på stranden

Krig & katastrofer Mange briter blandt dræbte på strand i Tunesien

Det britiske par er blandt syv af de sårede efter attentatet, der fortsat er indlagt på Universitetshospitalet. 17 andre er blevet udskrevet, mens de resterende 12 sårede er kørt til andre hospitaler.

Fire ligger på intensiv, heriblandt en 30-årig tysk kvinde, som ligger i koma efter skud i ansigtet og i benet. Derudover er der endnu en tysker, belgier og en englænder mere blandt de indlagte. En tunesisk hotelansat, som blev ramt af granatsplinter, ligger ligesom det britiske par på en anden afdeling.

Terror Her endte terroristens blodbad

Ekstra Bladet talte lørdag med et ungt par, der var på ferie i området. De ankom få timer før, angrebet fandt sted:

Et øjenvidne fortalte lørdag til Ekstra Bladet, hvad han så:

Her kan du se tumultariske scener fra stranden, hvor angrebet blandt andet fandt sted:

1 af 3 Blomster og kort på stranden foran Hotel Riu Imperial, hvor terroristen startede sit blodige drabstogt. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 3 Blomster og kort på stranden foran Hotel Riu Imperial, hvor terroristen startede sit blodige drabstogt. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 3 Hospitalet, hvor det britiske par og fem andre fortsat ligger indlagt efter terrorangrebet. (Foto: Jakob Jørgensen)