Bror til Paris-angriber: Han nægtede at udløse sin bombe

Salah Abdeslam kunne ikke få sig selv til at sprænge et bombebælte ved fodboldstadion i Paris i november

Her kan du se den dramatiske anholdelse af Salah Abdeslam. ADVARSEL: Voldsomme billeder (Video: AP)

Se videoen, hvor den terrormistænkte bliver skudt af politiet, over artiklen. ADVARSEL: Voldsomme billeder

Antallet af dødsofre efter angrebene i Paris i november kunne have været markant højere, lyder det fra broren til Salah Abdeslam, der ifølge internationale efterretningstjenester menes at være en af hjernerne bag det blodige angreb i Frankrig sidste år.

Abdeslam blev anholdt i Belgiens hovedstad, Bruxelles, i februar, og fredag har broren Mohamed Abdeslam været på besøg i fængslet.

(Screengrab fra video) 112 - 22. mar. 2016 - kl. 11:50 Bonnichsen: Bruxelles-bomber udløst af anholdelse

Ifølge broren, der udtaler sig til den franske tv-station BFM TV, har Salah Abdeslam forklaret, at han bevidst undlod at sprænge sig selv i luften for at redde liv.

- Der ville have været flere ofre, hvis jeg havde gjort det. Heldigvis kunne jeg ikke få mig selv til det, sagde Salah Abdeslam angiveligt til sin bror fra fængselscellen, hvor han venter på at blive udleveret til Frankrig.

Broren siger videre, at Salah Abdeslam "helt bevidst nægtede at udløse" det bombebælte, han havde om maven.

Det er blevet bekræftet, at Salah Abdeslam havde en bombe på sig. Angiveligt skulle han have sprængt sig selv i luften ved det franske nationalstadion i Paris, da Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp.

Se også: Anholdt Paris-terrorist: - Jeg er glad for, det er ovre

Flere bombe- og skudangreb ved stadionet, på restauranter og barer samt en massakre mod spillestedet Le Bataclan 13. november sidste år kostede 130 mennesker livet i den franske hovedstad.

Siden har den 26-årige Abdeslam været eftersøgt for sin rolle i angrebet. Han blev anholdt i Bruxelles, fire dage før angrebet i den belgiske hovedstad mod Zaventem-lufthavnen og en metrostation, hvor 32 mennesker mistede livet.

Mohamed Abdeslam siger dog efter sit timelange møde i fængslet, at hans bror ikke havde noget med Bruxelles-angrebet at gøre, skriver BBC.

(Screengrab fra video) Samfund - 22. mar. 2016 - kl. 07:08 Vild video: Her skyder politiet terrorsigtet

Salah Abdeslam er ifølge broren 'klar over, at angrebene i Bruxelles har fundet sted, fordi han har et fjernsyn i sin celle', men han ønsker at blive udleveret til Frankrig, 'fordi han står til ansvar over for franskmændene, ikke belgierne', lyder det fra Mohamed Abdeslam.

Belgiens myndigheder siger dog, at Abdeslam har forbindelse til mindst to af bombemændene i Bruxelles.

Foto: AP Samfund - 21. mar. 2016 - kl. 23:44 Mystik om IS-kriger: Besøgte bøssebarer inden Paris-massakre

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere