Copenhagen Pride står bag ceremoni foran USA's ambassade

Flere steder i København kan man mindes de mange ofre, der mistede livet i en massakre i Florida

Når der mandag aften bliver tændt lys for de mange ofre fra skyderiet i Florida, er det både den amerikanske ambassade og Copenhagen Pride, der står bag mindehøjtideligheden.

Foran USA's ambassade på Østerbro i København, er der allerede lagt bunker af blomster, og mandag aften klokken 20.30 vil hundredvis af mennesker stimle sammen for at holde et minuts stilhed. Både for de omkomne og deres pårørende.

Det fortæller pressemedarbejder Alistair Thomson.

Skrev hjerteskærende sms'er under terrorangreb: Nu kender familien hans skæbne

- Vi holder en mindehøjtidelighed foran ambassaden i aften, for som præsident Barack Obama sagde, så er det et angreb på alle. Både alle homoseksuelle og alle amerikanere, siger han.

Men der vil ikke kun være lys og blomster foran ambassaden. Også regnbueflagene vil blive svunget for at ære de mange homoseksuelle, der mistede livet, da gerningsmanden massemyrdede gæsterne på homobaren Pulse i Orlando.

Derfor får ceremonien også officiel støtte fra Copenhagen Pride og mediet Out & About, der skriver om det homoseksuelle miljø.

Både den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride, vil tale til arrangementet.

Derudover får de selskab af Pia Olsen Dyhr, formand for SF, Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester for Enhedslisten i København, og Tommy Petersen, medlem af DE Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

Derudover vil sangeren Bryan Rice stå for et indslag.

Den brede deltagelse i højtideligheden vækker glæde på den amerikanske ambassade.

- Vi er selvfølgelig glad for opbakningen og for den danske deltagelse, siger Alistair Thomson.

De blodige timer: Sådan gik massemorder bersærk på dansegulvet

Overblik: Her er massakrens første ofre

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5