Annonce:
Annonce:

Dan Uzans far: Finn er en lige så stor helt som min søn

Sergeot Uzan mener, at offeret fra Krudttønden fortjener at blive husket, men tror ikke, at statsministeren bevidst glemmer Finn Nørgaard

Annonce:
Følg Terror

Finn Nørgaards søster efterlyser i Ekstra Bladet, at det offentlige Danmark anerkender hendes brors handlinger foran Krudttønden, hvor filminstruktøren blev dræbt i forsøget på at stoppe Omar El-Hussein.

Statsminister Lars Løkke har flere gange talt om terror-døgnet, hvor Dan Uzan, der blev skudt for synagogen i København, er blevet fremhævet, men Finn Nørgaard har ikke fået samme opmærksomhed.

Løkke svigtede Finn Nørgaard: Det gjorde virkelig ondt

Professor emeritus og historiker Claus Bryld mener, at det virker som om, at Finn Nørgaard skal slettes fra den kollektive erindring, men det mener Dan Uzans far er helt misforstået.

Både Finn Nørgaard og Dan Uzan blev dræbt af Omar El-Hussein sidste år. Foto: Ekstra Bladets omtale af drabene
Både Finn Nørgaard og Dan Uzan blev dræbt af Omar El-Hussein sidste år. Foto: Ekstra Bladets omtale af drabene
 

Annonce:

– Når Lars Løkke har talt mere om Dan, så skyldes det, at statsministeren har været i nogle situationer, hvor det var naturligt - f.eks. da min søn blev kåret til Årets Dansker, siger Sergeot Uzan, der samtidig understreger, at Finn Nørgaard fortjener at blive husket:

– Finn var en lige så stor helt som min søn. Han gjorde noget. Han gjorde mere end politiet. Finn kunne måske have reddet min søn med sin indsats.

Ikke et ord om Finn

Sergoet Uzan forstår savnet og de følelser, som tabet af Finn Nørgaard vækker i hans søster, men han håber, at medierne vil skrive om lighederne i stedet for forskellene.

Sergeot Uzan, tv, var i november gæst på den franske ambassade i København, hvor hans søn Dan og Finn Nørgaard posthumt blev hædret. Foto: Anders Rye Skjold Jensen
Sergeot Uzan, tv, var i november gæst på den franske ambassade i København, hvor hans søn Dan og Finn Nørgaard posthumt blev hædret. Foto: Anders Rye Skjold Jensen
 

Annonce:

- At der har været fokus på Dan, er ikke ondskab fra Lars Løkkes side. Det vigtige er, at Finn havde de samme værdier som Dan og de begge betalte med deres liv. Medierne skal ikke skrive om forskelle, men om fællesskab. Medierne skal hjælpe demokratiet - forstærke demokratiet. Vi er truet - vores demokrati, vores holdninger og vores værdier. Det er hårdt for alle, men vi må ikke miste fokus og stadig kæmpe for det, der er det vigtigste. Vi skal vise omverdenen, hvad det betyder at være demokrat og sammen skal vi bekæmpe ondskab, siger Sergoet Uzan, der trods den kommende årsdag for mordet på Dan, ikke forventer, at ugen bliver hårdere at komme igennem end ellers:

- Jeg har mistet min søn og det kan jeg ikke acceptere. I denne uge lever jeg i et lige så grusomt mareridt som det seneste år. Jeg bliver aldrig det samme menneske igen. Jeg har et dybt hul i mit følelsesliv, men jeg vil prøve at vise omverdenen den samme hjertevarme, som jeg er blevet mødt af siden drabet på Dan.

Pia K.: Ubetænksomt at Løkke glemte terror-offer

I et skriftligt svar til Ekstra Bladet oplyser Lars Løkke, at han i sin nytårstale 'tog udgangspunkt i Årets Dansker, Dan Uzan, fordi inskriptionen på hans mindeplade minder os alle om, hvilket svar vi sammen skal give terroristerne.'

Løkke mindes Finn på søndag
Efter Ekstra Bladets omtale af Helle Nørgaards kritik af det offentlige Danmarks behandling af hendes bror, har TV2 også taget sagen op og tv-stationen har også fået det samme skriftlige svar fra statsministeren.

Annonce:

- Jeg blev meget påvirket, da Danmark sidste år blev ramt af terrorisme. Vi mistede to danskere ved angrebet og flere politifolk blev såret. Derfor brugte jeg også dagene efter angrebet på at besøge betjentene, mindes ofrene og kondolere over for Finn Nørgårds og Dan Uzans efterladte, skriver Lars Løkke videre til Ekstra Bladet og TV2 og oplyser, at han på søndag deltager i et arrangement, som Finn Nørgaard Foreningen afholder på Christiansborg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: