Annonce:
Annonce:

Danmark til USA: Vi er klar til kamp mod Islamisk Stat

Kampen mod Islamisk Stat er lang og hård, og Danmark vil tage ansvar, siger minister efter møde med USA

Annonce:
Følg Terror

Når de danske F-16 fly til sommer vender tilbage til kampen mod Islamisk Stat, vil de blive sat ind over enten Syrien eller Irak ud fra en militær vurdering af, hvor der er mest brug for dem.

Det siger forsvarsminister Peter Christensen (V), der under Natos forsvarsministermøde i Bruxelles har haft et bilateralt møde med sin amerikanske kollega, Ash Carter.

- Vi havde en god diskussion om, hvor det er, at Danmark kan bidrage bedst, siger Peter Christensen efter mødet med den amerikanske forsvarsminister.

- Målet er at bekæmpe Islamisk Stat. Det er en langvarig og hård kamp, og der er Danmark også parat til at tage ansvar, siger han.

Peter Christensen siger, at den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat har formået at bremse de militante islamisters fremfærd og skubbe dem tilbage i både Irak og Syrien.

Annonce:

- Vi var enige om, at der er behov for at fastholde et hårdt militært pres på Islamisk Stat. Jeg er som forsvarsminister optaget af, at de danske bidrag, vi kan komme med, giver maksimalt udbytte for hele alliancen, siger han.

Ash Carter har under forsvarsministermødet fremhævet Danmark som et af de lande, der i forhold til sin størrelse gør en stor indsats - også i forhold til truslen fra Rusland, der har fået Nato til at opruste mod øst.

Den amerikanske forsvarsminister udtrykte under mødet med Peter Christensen også glæde over den danske indsats mod Islamisk Stat.

- Der var en stor kvittering fra amerikansk side for, hvad vi leverer, og at vi kigger på, om der er andre bidrag, vi kan hjælpe koalitionen med i Irak eller Syrien, siger han.

Efter Natos forsvarsministermøde er Ash Carter torsdag eftermiddag vært for et møde med 49 lande i den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, som han kalder Isil.

- Isil skal nedkæmpes. De vil blive nedkæmpet, siger Ash Carter ved starten på mødet, der også holdes i Natos hovedkvarter i Bruxelles.

Annonce:

På mødet vil USA fremlægge en militær plan for en optrappet indsats og en lang liste over, hvad der er behov for i kampen mod Islamisk Stat lige fra kampfly, træning af irakiske soldater, overvågning og efterretningsoplysninger.

Koalitionen vil optrappe sine luftangreb, og de første militære mål er at generobre Islamisk Stats højborge i Raqqa i Syrien og Mosul i Irak.

- Men kampagnen vil gå hurtigere, hvis alle lande i dette rum gør mere. Når sejren er hjemme, vil vi alle se tilbage og huske, hvem der deltog i kampen, siger Ash Carter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: