Dansk familie i Tunesien: Sikkerheden har været til grin

Per, Tina og deres to drenge er blandt de danskere, der har været fanget på et hotelværelse siden fredagens terrorangreb. Selvom de nu omsider får lovning på en hjemrejse, sender de skarp kritik til rejseselskabet

Følg Terror

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Det startede meget godt. En uge med ungerne i ferieparadiset Sousse i Tunesien - blå himmel, høj sol og et hotel med alt inklusiv.

Men da Per Koldtoft Madsen, hans kone Tina Rasmussen og deres to sønner, Gustav og William, gik ind i den anden uge, tog det hele en uventet og chokerende drejning.

Ikke mange kilometer fra deres hotel skød og dræbte en ung terrorist 38 mennesker - primært vestlige turister - og sårede yderligere 36, før han selv blev ramt af dræbende skud fra politiet.

Dansk kærestepar i Tunesien: Fik fem timers ferie

Og da nyheden ramte Per og familien på hotellet Marhaba Royal Salem Beach, tog de hurtigt en beslutning om, at de ikke ønskede at være i landet længere. Men hjælpen fra rejseselskabet Bravo Tours var svær at få.

- Vi fik ingen klare meldinger om, hvorvidt vi kunne komme hjem - og da vi spurgte til sikkerheden på hotellet og i området, fik vi at vide, at den var blevet øget. Men udover at en af de ansatte hentede et par hunde derhjemme, har det slet ikke været tilfældet, siger Per Madsen, der er bosat i Aarhus, til Ekstra Bladet.

- Det har været helt til grin og under al kritik, siger han og tilføjer, at det heller ikke virker til, at betjentene patruljerer på stranden, hvor det skete.

Det var heller ikke tilfældet fredag morgen, da Ekstra Bladet var på gerningsstedet. Til gengæld er byens gader godt pakkede af politi og militær.

Familien Madsen og Rasmussen mener, Bravo Tours håndtering af terrorangrebet har været under al kritik. Fra venstre: Gustav, Per, Tina og William. (Foto: Jakob Jørgensen)
Familien Madsen og Rasmussen mener, Bravo Tours håndtering af terrorangrebet har været under al kritik. Fra venstre: Gustav, Per, Tina og William. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

- Da vi spurgte hoteldirektøren direkte til, om der ikke kom vagter på hotellet, lød svaret, at det gjorde der ikke, for 'vagter gjorde gæsterne utrygge'. Men det er jo lige omvendt. Vi følger os meget utrygge, siger han.

Fra familie og bekendte hjemmefra samt i medierne lød meldingen, at Bravo Tours ikke ville sende et fly ned for at hente deres gæster, for det var der ikke noget, der havde givet udtryk for, at de var interesserede i, fortæller Per Koldtoft Madsen.

- Men vi bad om det adskillige gange fra starten. Hernede fik vi bare at vide, at alt var sikkert og godt. Allerede 2,5 time efter attentatet fik vi at vide, at vi godt kunne slappe af - men vi vil jo bare gerne hjem. Og hvordan kan de sige, at det er sikkert at være her og samtidig stoppe alle rejser herned, spørger han.

Her endte terroristens blodbad

Hans kone stemmer i.

- Vi var her sidste år og kom igen, fordi vi var så begejstrede for stedet. Men vi kommer aldrig tilbage, siger hun, og Per Madsen tilføjer, at især den ældste af sønnerne er meget påvirket.

- Den yngste (på otte år, red.) forstår ikke helt, hvad der foregår, men den ældste har ikke lyst til at lave noget og har det meget svært med tanken om at skulle blive hernede længere. Det samme gælder os andre, siger han og tilføjer:

- Siden attentatet har vi kun været på værelset og i hotelreceptionen.

Ekstra Bladet i Tunesien: Turister tør ikke forlade hotellet

Bravo Tours har lørdag ændret deres påstand om, at alle gæster er interesserede i at blive ferien ud og har derfor valgt at hente samtlige gæster ud af Tunesien søndag.

Sammen med Spies henter selskabet 350 danskere hjem. De resterende, som rejser med Detur, kommer hjem mandag, lyder det.

- Nogle er meget utrygge - både gæster og pårørende herhjemme. Vi henter derfor alle gæster i morgen søndag. Det er helt nyt. Beslutningen er netop truffet, og vi har ikke underrettet vores gæster, siger Gitte Søndergaard, kommerciel direktør i Bravo Tours, til Ekstra Bladet.

Rejseselskaber evakuerer alle danske turister fra Tunesien

- Hvorfor tog det så lang tid, før I besluttede at sende de utrygge gæster hjem? Ekstra Bladets reporter i Sousse har talt med mange gæster, der siden i går har ytret ønske om at komme hjem hurtigst muligt?

- Vi evaluerede det i morges med vores destinations-chef i Tunesien. Vi erkender, at en del er bange, også efter de har sovet på gårsdagens hændelse. Samtidig har vi mange pårørende, der ringer til os og er meget nervøse. Situationen har berørt gæsterne meget, svarer hun.

Da Ekstra Bladet efter Bravo Tours melding igen var i kontakt med familien Madsen/Rasmussen igen, lød det, at de endnu ikke havde fået meldingen fra selskabet. Parret fastholder dog uanset, om de kommer hjem i morgen eller ej, kritikken af Bravo Tours' håndtering af situationen, fastslår de.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+