Dansk kærestepar i Tunesien: Fik fem timers ferie

Marcus Andersen og Cecilie Heiberg skulle have brugt en uge på stranden i Sousse, men i stedet har de brugt det seneste døgn på at komme ud af landet. - Vi har ikke lyst til at være et sted, hvor vi er målet for terrorister, lyder det fra parret

Marcus og Cecilie kan - forhåbentlig - omsider vende hjem til Danmark efter at have været 'fanget' på deres hotel i Sousse siden fredag. (Tv: Jakob Jørgensen)
Følg Terror

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Hvad der skulle have været en drømmeferie i et ferieparadis i Tunesien, endte som et sandt mareridt for kæresteparret Marcus og Cecilie fra Farum.

Parret ankom til Sousse med rejseselskabet Sun Tours natten til fredag og nåede lige at sove lidt, før turen gik til stranden. Men pludselig tog solbadningen en drastisk drejning.

- Vi nåede fem timers ferie, siger Marcus Andersen, da Ekstra Bladet møder ham og kæresten på et hotel i den tunesiske by Sousse, som ligger cirka 150 kilometer syd for hovedstaden Tunis.

Her endte terroristens blodbad

Strandturen blev afbrudt af en mand, der kom gående langs stranden og fortalte alle gæsterne, at der ikke langt derfra havde været et terrorangreb - og at alle skulle søge mod hotellet med det samme.

- En englænder fortæller os, at en fyr har skudt 10 mennesker. Nogen siger, at det er sket 10 kilometer væk, andre siger tre. Og alle går i panik, fortæller Cecilie Heiberg.

- Vi tog tilbage til hotellet og begyndte at pakke med det samme, tilføjer hun.

Ekstra Bladet i Tunesien: Turister tør ikke forlade hotellet

Marcus og Cecilie nåede fem timers ferie - nu vil de gerne hjem, og det kan kun gå for langsomt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Marcus og Cecilie nåede fem timers ferie - nu vil de gerne hjem, og det kan kun gå for langsomt. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Det var dog ikke 10 mennesker, men flere end 70 der blev skudt af en ung tunesisk studerende, som tog på strandtur iført shorts og en Kalashnikov. 38 mennesker mistede livet.

- Vi vil bare gerne væk fra det her land. Vi føler os meget udsatte, når der sker terror, hvor vi - turisterne - er målet, tilføjer kæresten Cecilie.

Men Sun Tours, som er ejet af Bravo Tours, har langt fra været den største hjælp. For kort tid siden blev det meldt ud, at Bravo Tours hiver alle gæster hjem søndag - men det unge par har endnu ikke fået beskeden.

- Men hvis det er tilfældet, er vi selvfølgelig meget lettede, siger Marcus Andersen.

Terrorist jagtede Marie: Måtte barrikadere sig på hotelværelse

Den seneste melding, de officielt har fået fra rejseselskabet er, at de er sikret hjemrejse 2. juli - den dag, de alligevel skal hjem. Derudover har både de og deres familier derhjemme måtte hive information ud af selskabet.

- Vi har virkelig ikke lyst til at blive her længere, og vores familier vil også gerne have os hjem, lyder det fra parret, der siden angrebet fredag omkring middagstid har været vidne til seks turistbusser, der har hentet hotellets gæster fra England og Tyskland, fortæller de.

I samme sekund, som ordene falder, kører endnu en turistbus ind på pladsen. Og kort efter endnu en. Men altså endnu ingen, der er der for at hente danske gæster.

Turistbusserne er væltet ind på hotellerne i Sousse - men ingen har hentet de danske turister. Men nu sker det - søndag og mandag, forsikrer henholdsvis Bravo Tours og Detur. (Foto: Jakob Jørgensen)
Turistbusserne er væltet ind på hotellerne i Sousse - men ingen har hentet de danske turister. Men nu sker det - søndag og mandag, forsikrer henholdsvis Bravo Tours og Detur. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind