Danske Hizb ut-Tahrir er på Anonymous liste: Nu er de blevet angrebet

Anonymous har erklæret krig mod Islamisk Stat og har i den forbindelse oplyst en liste med mål - blandt målene er Hizb ut-Tahrirs danske hjemmeside

Anonymous har hacket og udstillet særligt franske tilhængere af Islamisk Stat siden terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar i år. (Video: Anonymous/YouTube)

Det er ikke rart at være blandt hacktivist-gruppen Anonymous fjender på internettet, men nu har en dansk hjemmeside fået hackernes opmærksomhed.

Efter terrorangrebet i Paris, som fredag kostede 129 mennesker livet, har hackergruppen Anonymous erklæret ’krig’ mod Islamisk Stat.

På en såkaldt pastebin - en webapplication, hvor internet-brugere kan lægge ren tekst ud - har Anonymous offentliggjort en liste med Twitter-konti, som de påstår, har tilknytning til Islamisk Stat.

Anonymous har hacket og udstillet særligt franske tilhængere af Islamisk Stat siden terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar i år. (Foto: Youtube) Terror Hackergruppe afslører 5500 IS-relaterede Twitter-konti: nu er de lukket ned

Samtidig er offentliggjort en række hjemmeside, som er beskrevet som 'targets', og her står en dansk en af slagsen:

 

Hizb Ut-Tahrir: Vi er blevet angrebet
Over den lange liste lagde Anynymous en trussel, som lød:

’IS-tilhængere og aktivister, vi er Anonymous, vi tilgiver ikke, vi glemmer ikke, forvent os!’.

Det er fortsat uklart, hvad Anonymous konkret vil gøre ved de såkaldte targets, der indtil videre blot er markeret med ordet 'terrorist'.

Ifølge Storbritannien er der grund til at tro, at Islamisk Stat vil forsøge at ramme vestlige lande med cyberangreb. (Arkivfoto: AP) Terror Storbritannien: IS planlægger drabelige cyber-angreb

Det har ikke været muligt at komme i telefonisk kontakt med Hizb ut-Tahrir. Men via mail svarer de til Ekstra Bladet, at nogle har forsøgt at lave et såkaldt ddos-angreb på deres hjemmeside.

- Det er korrekt, at nogen har forsøgt at lave et ddos-angreb på vores hjemmeside, men siden har ikke været nede.

- Hvis det er folkene bag Anonymous, så er det vist på tide, at de kommer lidt ud af den binære verden og lidt ind i den virkelige verden. Så vil de finde ud af, at der er hundrede millioner af muslimer verden over, der ønsker et khalifat, men at de IKKE støtter ISIS, skriver medierepræsentant for Hizb ut Tahrir i Skandinavien Junes Kock i en mail til Ekstra Bladet.

Samtidig understreger han, at Hizb ut-Tahrir ikke støtter Islamisk Stat, selv om begge organisationer støtter ideen om et kalifat

- Anonymous får måske deres verdenssyn fra udlændingeministeren eller andre politikere med umættelig trang til krig og ødelæggelse, der insisterer på at sætte lighedstegn mellem den islamiske ide om et kalifat og ISIS. Den kobling viser et utroligt lavt niveau af bevidsthed, uddyber Junes Kock.

5500 twitter-konti lagt ned
I den seneste opdatering fra Anonymous' anden officielle Twitter-kanal '#OpParis', lyder meldingen, at 5500 pro-IS-profiler nu er blevet lagt ned.

Samfund Anonymous: 10 ting du skal vide om hackergruppen