Danske soldater har påbegyndt militærtræning i Irak

30 danske soldater er gået i gang med at træne kurdiske og irakiske soldater i kampen mod Islamisk Stat

Følg Terror

30 danske soldater har påbegyndt træningen af kurdiske soldater i Irak som en del af det danske bidrag til bekæmpelsen af den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat.

Det oplyser Forsvarsministeriet lørdag i en pressemeddelelse.

I september i år vedtog alle partier i Folketinget, med undtagelse af Enhedslisten, at sende syv danske F-16 kampfly til Irak for at bekæmpe Islamisk Stat.

Samtidig blev det besluttet, at Danmark, på opfordring fra USA, skulle sende en gruppe soldater til Irak for at træne irakiske og kurdiske soldater.

Det arbejde nu gået i gang, fortæller forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Det er rigtig positivt, at de danske og britiske soldater nu er kommet i gang med træningen af de kurdiske soldater.

- Det er vigtigt, at vi hjælper de kurdiske soldater samt de irakiske sikkerhedsstyrker med træning, så de selv bliver bedre i stand til at tage kampen op mod terrororganisationen Isil (Også kendt som Islamisk Stat, red.), siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

De danske soldater skal ikke selv deltage i kamphandlingerne, som F16-flyene har gjort. Til gengæld handler det om at klæde de irakiske styrker på til kampene i det nordlige Irak.

- Kampen mod Isil kan ikke vindes fra luften alene. Derfor er det vigtigt med uddannelse af de lokale styrker, så kampen mod den modbydelige terrororganisation også kæmpes på jorden.

- Vi har nogle meget dygtige soldater, der har stor erfaring med træningsopgaver, så jeg er sikker på, at træningsbidraget vil have stor værdi i kampen mod Isil, siger Nicolai Wammen.

Soldaternes træningsarbejde i Irak vil løbe over de kommende måneder.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+