Annonce:
Annonce:

Dansker fængslet: Mistænkt for at medvirke til terror med 39 dræbte

De tyrkiske myndigheder mistænker mand fra Vejle for at have medvirket til et angreb i Istanbul

Tyrkisk politi tilbageholder en mistænkt i den massive menneskejagt, som blev sat ind i kølvandet på, at 39 mennesker blev skudt og dræbt den 1. januar 2017 på den eksklusive natklub Reina. Foto: Ritzau/Abaca
Tyrkisk politi tilbageholder en mistænkt i den massive menneskejagt, som blev sat ind i kølvandet på, at 39 mennesker blev skudt og dræbt den 1. januar 2017 på den eksklusive natklub Reina. Foto: Ritzau/Abaca
Annonce:
Følg Terror

En 42-årig vejlensisk mand er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør.

Det sker, efter at myndighederne i Tyrkiet har anmodet om at få manden udleveret til retsforfølgelse. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ekstra Bladet kunne tidligere på måneden afsløre, at manden var mistænkt for at skaffe en Kalashnikov og to pistoler til terrorist, der dræbte 39 mennesker på en natklub nytårsnat.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat tog efterfølgende skylden for angrebet.

'Meget speciel sag'
Da det var de tyrkiske myndigheder, der havde anmodet om at få manden anholdt, blev der ikke fremsat en egentlig sigtelse fra anklagerens side.

I stedet bestod grundlovsforhøret ifølge anklager Dorthe Møller-Andersen mere af et resume af de tyrkiske myndigheders anklager.

Annonce:

- Det er en meget speciel sag, da der ikke er en egentlig sigtelse ved grundlovsforhøret.

- I stedet skal dommeren vurdere, om der er belæg for at varetægtsfængsle manden, mens den tyrkiske anmodning bliver behandlet, sagde Dorthe Møller-Andersen til Vejle Amts Folkeblad, mens dommeren vurderede, hvad udfaldet af grundlovsforhøret skulle være.

Det endte med, at dommeren imødekom anklagerens ønske om fire ugers varetægtsfængsling. En kendelse, som den 42-årige mands forsvarer kærede til landsretten med det samme.

Dansker sigtet for at skaffe våben til terrorangreb

Ved grundlovsforhøret kom det også frem, at manden tidligere har været anholdt og afhørt 29. juni, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Det skete på baggrund af fælles efterforskning fra Politiets Efterretningstjeneste og Sydøstjyllands Politi.

Annonce:

Men efter afhøringen blev den 42-årige mand løsladt igen. Der var på dette tidspunkt endnu ikke en anmodning fra de tyrkiske myndigheder om at få manden udleveret.

Den anmodning kom ifølge Vejle Amts Folkeblad 17. juli, og manden blev derfor fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Hvornår den tyrkiske anmodning om udlevering bliver behandlet vides endnu ikke. Ligesom det heller ikke ligger fast endnu, hvornår landsretten skal tage stilling til forsvarerens kæren af kendelsen.

Terror-mistænkt dansker anholdt in absentia i Tyrkiet

Christiansborg-kok tog til Syrien: Dræbt i drone-angreb

Fra Snapstinget til martyrdøden i Syrien: Sådan var dansk koks hemmelige liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: