Dansker fanget midt i terrorangrebet: Det skete lige foran mig

16-årige Talha Alam fra Gladsaxe var i gang med at tjekke ind i Atatürk Lufthavn, da helvede pludselig brød løs foran ham

ADVARSEL: Voldsomme scener i Atatürk Lufthavn tirsdag aften

Lufthavnen i Istanbul blev tirsdag aften ramt af et grusomt terrorangreb. Heldigvis tyder alt på, at ingen danskere er kommet til skade, men det var ren held.

Talha Alam fra Gladsaxe befandt sig nemlig lige ved siden af angrebet. Den 16-årige drenge var i gang med at tjekke ind, da terroristerne angreb.

- I indgangen skulle jeg igennem sikkerhedstjekket, og da jeg var i gang med at tage midt bælte på, hører jeg en høj lyd og eksplosioner. Jeg ved ikke, om det var skud eller en bombe, men det skete lige foran mig, siger Talha Alam til Ekstra Bladet.

I ren panik vælger Talha Alam at løbe mod samme indgang, som han kom ind af, men så gik det igen galt.

Terror Chokerende video: Jagter terrorist - så eksploderer bomben  

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- Da jeg forsøger at løbe ud samme vej, så eksploderer der igen noget. Jeg løber rundt i cirkler, men finder heldigvis en anden udgang. Her løber jeg bare ud og havner på en parkeringsplads, siger Talha Alam til Ekstra Bladet.

'Jeg er i chok'
Den unge dansker fortæller, at han ikke er sikker på, om han har set terroristerne.

Tusindvis af danskere er hvert år i Alanya. (Foto: Peter Malmrup) Terror Skal du til Tyrkiet? - Sådan skal du forholde dig

- Adrenalinen pumpede, og jeg var totalt i chok, så jeg ved det ikke. Jeg hørte bare en masse eksplosioner, siger Talha Alam.

Efter at være kommet i sikkerhed måtte danskeren bruge et par timer på en parkeringsplads, hvor han forsøgte at hjælpe, ligesom han forsøgte at kontakte sin familie.

Foto: AP
Foto: AP
 

Efter noget tid lykkedes det ham at få fat i en, der taler engelsk. Herefter fik han fat i en taxi, der kunne køre ham ind på et hotel i byen, hvor han nu befinder sig sammen med sin far.

Ekstra Bladet har talt med Talha Alams far, der har givet sin søn lov til at fortælle sin historie.

Talha Alam er fortsat dybt rystet over oplevelsen, og det er også årsagen til, at hans far nu er rejst ned til sin søn. Senere i dag rejser han dog videre til pakistan.

Chokerede pårørende til nogle af terrorangrebets pårørende står udenfor Ataturk lufthavn Foto: AP Terror Skrækindjagende øjenvidneberetninger: - Der var blod og kropsdele overalt  

41 dræbt
Ifølge Tyrkiet er 41 personer blevet dræbt, mens flere er kommet til skade. Få af de tilskadekomne befinder sig ifølge premierministeren i kritisk tilstand, men ifølge de tyrkiske myndigheder er i alt 239 såret.

Størstedelen af de dræbte er tyrkere, men der er ifølge Yildirim sandsynligvis udlændinge blandt de omkomne. Der er endnu ikke offentliggjort nogen nationaliteter på ofrene.

Foto: AP
Foto: AP
 

Tre personer menes at stå bag angrebet, men det er endnu uvist. Ifølge premierminister Yildirim peger de indledende undersøgelser dog på, at den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat står bag. Det siger han til CNN Türk.

Ankom i taxi
Hvordan angrebet præcis fandt sted er stadig uklart, men de tyrkiske myndigheder oplyser, at de tre mænd angiveligt ankom til lufthavnen i en taxi. Her åbnede de ild med automatvåben mod menneskemængden og sprængte efterfølgende sig selv i luften.

Foto: AP Terror Blodigt selvmordsangreb i Istanbuls lufthavn: Mindst 36 dræbt

Der skulle i alt have været tre eksplosioner. To ved selve lufthavnen og en på parkeringspladsen.

Foto: AP
Foto: AP
 

Angrebet begyndte omkring klokken 21.00 tirsdag aften dansk tid.

Ifølge CNN Türk skete eksplosionerne i lufthavnens ankomsthal. Vidner har fortalt, at der også er blevet affyret skud på en parkeringsplads.