Annonce:
Annonce:

Dansker i London: Jeg er bange nu. Skuddene 'popper' udenfor

38-årige Christina måtte gemme sig i en gyde, da det hun troede var fyrværkeri viste sig at være skud

Massivt politi-tilstedeværelse overalt i London lørdag nat. Foto: AP
Massivt politi-tilstedeværelse overalt i London lørdag nat. Foto: AP
Annonce:
Følg Terror

En stille aftentur med sine hunde forvandlede sig drastisk for danske Christina Kjærsgaard i London.

På vej mod London Bridge blev hun lørdag aften pludselig mødt af løbende mennesker, der kom imod hende.

- Jeg kunne se, hvordan folk kom løbende og skrigende mod mig. De råbte 'løb' og 'gem dig', der er skyderi. Jeg troede først, der var tale om fyrværkeri men kunne ikke forstå, hvad de fejrede.

22-årig studerende så folk løbe væk fra broen: Politiet skreg 'skynd jer væk'

Gemte sig i gyde
Sådan forklarer den 38-årige dansker om det, der kort før kl. 02 natten til søndag er blevet erklæret for to koordinerede terrorangreb af Metropolitan Politi mod den engelske hovedstad.

Annonce:

- Jeg gemte mig i en gyde. Det var møgskræmmende, og jeg så en mand bløde fra hovedet, men jeg ved ikke fra hvad. London er helt kaotisk. Der er politi alle vegne. Helikoptere, betjente med maskinpistoler, ambulancer. Det er virkelig ikke rart, forklarer hun gennem en telefon til Ekstra Bladet.

OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i London

'Jeg er bange nu'
Selv har hun forsøgt at komme i kontakt med sin familie i Danmark men uden held. For angiveligt har de britiske myndigheder lukket delvist ned for telefonnettet. Også Heathrow Lufthavn har lukket for alle indkomne fly. 

- Jeg er bange nu. Dagligdagen i London handler om at være bange. Jeg tænker, hvad er det næste, der vil ske... En bombe, siger hun og afbryder i næste nu sig selv:

- Jeg kan høre det 'popper'. Det er kun ti minutter siden sidst. Det er fra London Bridge, hvor der har været skudt siden det startede, forklarer hun fra lejligheden i det eksklusive område Shard et stenkast fra London Bridge.

May: Hændelser i London efterforskes som terror

Annonce:

Terror bekræftet
På nuværende tidspunkt er det uvist, hvor mange der blev dræbt, da en hvid varevogn torpederede en folkemængde på broen ved 23-tiden lørdag. Flere er dog rapporteret sårede.

Kort efter blev flere mennesker stukket ned ved Borough Market få minutters gågang derfra. Også her er antallet af sårede og eventuelle dræbte uvist.

- Nu kan jeg se i TV, at flere er blevet stukket ned i Borough Market, tilføjer Christina Kjærsgaard, der til daglig er økonomichef i London, men her til aften kun har øje for de aktuelle nyheder. 

Må ikke gå ud
Hendes forlovede er desuden traumekirurg i London og er blevet beordret til at blive på arbejde i nat. Samtidig er den 38-årige finanskvinde - med resten af Londons borgere - selv forment at gå på gaden.

- Der står politi og beder os om ikke at gå ud og også at tage folk ind for at overnatte, hvis de ikke kan komme hjem, fortæller hun, samtidig med hun igen konstaterer, at hun hører skudsalver fra broen.

Annonce:

- Jeg bliver helt berørt. Det er virkelig ikke rart. Men det har virkelig været et taktisk angreb, konstaterer hun og henviser til det trafikerede og åbenlyst aften-turistmål London Bridge samt det populære, livlige Borough Market, der særligt tiltrækker unge mennesker.

- Jeg må indrømme, at jeg er meget rystet. Det er kun få uger siden, der var angreb i Manchester. Nu er det lige udenfor mine vinduer. Jeg sidder midt i det, siger Christina Kjærsgaard og indrømmer, at hun ikke kommer til at sove i nat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: