De blev dræbt i lufthavnsterror: Fatih ville overtale sønnen til at forlade IS

Fathi Bayoudh havde været i Tyrkiet for at overtale sin søn til at forlade Islamisk Stat, da han mistede livet, da terrorister detonerede deres selvmordsbomber i Atatürk Lufthavn

Fatih var blandt terroristernes ofre. Foto: Privat
Fatih var blandt terroristernes ofre. Foto: Privat

Dødstallet fortsætter med at stige efter terrorangrebet i Atatürk Lufthavn i den tyrkiske storby Istanbul tirsdag aften, som man mener, at terrororganisiationen Islamisk Stat stod bag.

Indtil videre har 42 mistet livet, mens mange sårede stadig kæmper for deres liv på de tyrkiske hospitaler.

De fleste af ofrene er nu identificeret. 28 af de dræbte er tyrkiske statsborgere. De resterende 14 fordeler sig ud på fem saudier, to irakere, en tuneser, en uzbekker, en iraner, en ukrainer, en jordaner og en person fra Kina.

Torsdag morgen er der også så småt begyndt at komme skæbnefortællinger frem om ofrene. Blandt de dræbte er den tunesiske militærlæge Fathi Bayoudh.

Fatih var blandt terroristernes ofre. Foto: Privat
Fatih var blandt terroristernes ofre. Foto: Privat
 

Han var taget til Tyrkiet for at tage videre til Syrien, hvor han ville forsøge at vriste sin søn ud af Islamisk Stats kløer.

- Bayoudh tog til Tyrkiet for at forsøge at finde sin søn, som tilsluttede sig Islamisk Stat i Syrien med sin kæreste for få måneder siden, siger en tunesisk sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters

- Bayouhds søn drog af sted sammen med sin kæreste, som han havde studeret sammen med på det medicinske fakultet for nogle måneder siden. Faderen har gentagne forsøgt at overtale ham til at komme tilbage, siger kilden.

Så smadret var lufthavnen dagen efter. (Video: AP)

Helten
Umut Sakaroğlu var sikkerhedsvagt i lufthavnen og hyldes af sine kolleger som en helt. Han stod vagt, da terroristen forsøgte at komme igennem sikkerhedstjekket. Den modige vagt skulle angiveligt have skudt selvmordsbomberen, men blev dræbt, da terroristen sprængte sig selv i luften, som vist i toppen af artiklen.

Ifølge Daily Mail siger hans kolleger i lufthavnen, at mange flere ville have været dræbt, hvis ikke Umut Sakaroğlu havde taget kampen op.

Foto: Privat
Foto: Privat

Dræbt ti dage efter bryllup
Tyrkiske Yusuf Haznedaroğlu mistede også livet i det frygtelige terrorangreb. Han havde blot været gift i ti dage, da han led den samme skæbne som de 41 andre ofre. 

Ifølge konen blev han bragt til hospitalet i kritisk tilstand og mistede livet i løbet af onsdagen. Han efterlader sig en lille søn, skriver Daily Mail.

Foto: Privat
Foto: Privat

Konen gravid
Blandt de dræbte er også tyrkeren Ertan An, hvis kone er gravid i sjette måned. Han arbejdede som tolk og var i lufthavnen med en gruppe turister, da angrebet fandt sted.

Ukrainske Larisa Tsybakova led også samme skæbne. Hun var i lufthavnen med sin mand og fik revet benet af i eksplosionen. Hun mistede efterfølgende livet på hospitalet på grund af blodtab. Hun blev 46 år.

28-årige Gülsen Bahadir arbejde i lufthavnen og blev også en af terroristernes ofre. Bahadir blev hårdt kvæstet under skyderiet i lufthavnen og døde på sygehuset. Hun var enebarn og blev begravet onsdag.

Gülsen Bahadir blev blot 28 år. Foto: Privat
Gülsen Bahadir blev blot 28 år. Foto: Privat