De blodige timer: Sådan gik massemorder bersærk på dansegulvet

Politiets oplysninger og flere vidneberretninger kan delvist kortlægge, hvordan Omar Mateen skød og dræbte 49 uskyldige natklubgæster

Sådan gik massemorder bersærk på dansegulvet

Natten til søndag blev USA ramt af et masseskyderi, som kaldes det værste i landets historie.

49 blev dræbt og 53 såret, da Omar Mateen natten til lørdag lokalt tid angreb natklubben Pulse i Orlando - en klub, som primært henvender sig til homoseksuelle.

Den 27-årige massemorders blodbad er endnu ikke helt fastlagt. Men på baggrund af politiets udtalelser og vidneudsagn kan man fastlægge dele af angrebet, som startede kort før klokken 02.00 lokal tid natten til søndag.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Natklubben har en tilstødende parkeringsplads, hvor Omar Mateen parkerede sin varebil kort før klokken 2.00. Mateen rejste langt for at udføre sit blodige angreb. Han boede selv i Fort Pierce næsten 200 kilometer syd for Orlando.

Skrev hjerteskærende sms'er under terrorangreb: Nu kender familien hans skæbne

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Der er stadig noget mystik omkring, hvordan det har lykkes massemorderen at få adgang til natklubben. Han har ifølge politiet fået adgang gennem hovedindgangen. Her skulle han altså have været kommet igennem med flere typer våben og ammunition.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Selve skyderiet i natklubben skulle angiveligt have varet ganske kortvarigt, hvorefter angrebet har udviklet sig til et gidseldrama. En time inde i angrebet kommer en hårrejsende statusopdatering fra selve natklubbens Facebookside. Her skriver klubben:

- Allesammen, kom ud af Pulse, og bliv ved med at løb.

Eiffeltårnet bliver rødt, hvidt og blåt efter massakre

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Timerne mellem 02.02 og 05.00, før politiet beslutter sig for at slå til, er endnu ikke beskrevet i detaljer. Men få vidneberetninger fortæller alligevel, hvordan Mateen angreb på klubben.

- Du sidder og har det godt på en klub og hører noget, som der lyder som fyrværkeri eller balloner, der springer, og du regner med, at det er en del af showet, forklarer et vidne til Guardian.

- Og så hører du folk begynde at skrige, lydene stopper ikke, og så begynder folk at falde om. Og så finder du ud af, at det ikke er et show mere. Folk skreg og faldt om, og skudene stoppede ikke. Du bliver klar over, at det ikke er den fest, du troede, det var.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

- Lidt efter klokken 05.00 tog vi en beslutning om at igangsætte en redning. Vi blev kontaktet af folk på toiletterne, omkring 15 mennesker. Vores største frygt var tab af liv, sagde politichef John Mina til verdenspressen efter masseskyderiet.

Politiet fandt efter Omar Mateen var blevet skudt og dræbt flere 'mistænkelige objekter' i og omkring natklubben. Blandt andet en på selve Mateen og en i hans bil.

- Dette er en hændelse, som jeg ser det, som helt sikkert kan klassificeres som indenlandsk terrorisme, sagde Orange County-sheriff Jerry Deming.

(Kilder: The Guardian, New York Times, Mashable, Washington Post, ABC News)