Derfor skal politiet vide alt om terroristen

Politiet er overbevist om, at 22-årige Omar var manden bag begge skyderier i sidste weekend, men alligevel blev de ved med at søge oplysninger om hans færden

Omar bæres til graven. (

Selvom gerningsmanden bag to angreb i København for en uge siden, blev dræbt af politiet og siden er blevet begravet, fortsætter politiet med at efterlyse kilder, der har set ham på gerningsdagen.

Så sent som i går valgte politiet at udsende billeder af Omar El-Hussein, som cyklede rundt i Indre København forud for drabet på 37-årige Dan Uzan, som holdt vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

112 Nye billeder: Terroristen cyklede rundt på Strøget mellem drab

Og det er der en god grund til. Politiet vil nemlig gerne have kortlagt hele terroristens dag - blandt andet for at kunne klarlægge, om der var andre involveret i planlægningen eller udførelsen af de to angreb.

Omar blev i fredags begravet

- Vi forsøger blandt andet at finde ud af, om han har talt med nogen i løbet af dagen, siger Mads Jensen, kommunikationschef hos Københavns Politi.

Finn Nørgaard tog ifølge et vidne fat i terroristen, efter at Omar El-Hussein havde skudt mod Krudttønden. Foto: PR Foto. 112 Terror-dræbte Finn bisættes tirsdag: Tag ikke blomster med

Allerede nu sidder to unge mænd varetægtsfængslet - sigtet for blandt andet at have hjulpet Omar El-Hussein med at an- og bortskaffe våben samt at sørge for et tilholdssted for den unge esktremist.

- De oplysninger, vi efterlyser, er en vigtig del af vores efterforskning og erfaringsopsamling, lyder det fra politiet, som dog ikke ønsker at oplyse, om man allerede nu har andre mulige medgerningsmænd i sigtekornet.

- Det har vi ingen kommentarer til, lyder det korte svar.

Moskeen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus. Foto: Polfoto. Samfund Omstridt Aarhus-moske: Vi tager skarp afstand fra civile drab

22-årige Omar El-Hussein skød og dræbte to mænd og sårede fem betjente under de to angreb mod henholdsvis kulturhuset Krudttønden og den jødiske synagoge i København i lørdags.

Han blev selv dræbt af skud, da han tidligt søndag morgen blev spottet af to betjente ved Svanevej tæt ved Nørrebro Station. Da han blev råbt an, åbnede han ild mod betjentene, som skød igen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev han ramt af intet mindre end 38 skud.

Omar El-Hussein blev begravet fredag.

1 af 6 Billederne her blev sendt ud af Københavns Politi fredag. De viser Omar El-Hussein, der cykler rundt i Københavns indre by. (Politifoto)
2 af 6 Billederne her blev sendt ud af Københavns Politi fredag. De viser Omar El-Hussein, der cykler rundt i Københavns indre by. (Politifoto)
3 af 6 Billederne her blev sendt ud af Københavns Politi fredag. De viser Omar El-Hussein, der cykler rundt i Københavns indre by. (Politifoto)
4 af 6 Her ses Omar El-Hussein gå ind på netcafé på Nørrebro. (Politifoto)
5 af 6 Her ses Omar El-Hussein gå ind på netcafé på Nørrebro. (Politifoto)
6 af 6 Omar El-Hussein dræbte to mennesker og sårede fem. (Privatfoto)