Desperation ved mindehøjtidelighed: Flere personer savnes efter terrorangreb

Der er stadig en række personer, der efterlyses efter det voldsomme angreb i Manchester Arena, heriblandt en 15-årig pige

Sankt Anne Square, hvor der bliver lagt blomster og tændt lys til minde om ofrene for terrorangrebet. Kæresteparret kan ikke komme i kontakt med en mor, der var med til koncerten. Foto: Jakob Jørgensen
Sankt Anne Square, hvor der bliver lagt blomster og tændt lys til minde om ofrene for terrorangrebet. Kæresteparret kan ikke komme i kontakt med en mor, der var med til koncerten. Foto: Jakob Jørgensen

Manchester (Ekstra Bladet): Flere hundrede mennesker blev i går efterlyst på de sociale medier i forbindelse med terrorangrebet  i Manchester Arena.

Desperate forældre og venner brugte de sociale medier til at finde ud af, om deres pårørende var kommet noget til i forbindelse med koncerten.

Heldigvis er de fleste personer blevet fundet og er i god behold, men her dagen efter mangler enkelte familier stadig svar.

En af dem var en ung pige, som Ekstra Bladet mødte på Sankt Anns plads i Manchester, hvor en række mennesker har lagt blomster. Hun stod længe og krammede sin kæreste, mens tårerne løb ned af kinderne på hende.

- Jeg kender en, der stadig er savnet. Hun skulle hente sin datter efter koncerten, men ingen har hørt fra hende siden, siger den unge kvinde, som ikke ønsker at sige mere til Ekstra Bladet.

Hun er meget påvirket af hele situationen.

- Det er simpelthen forfærdeligt. Ingen ved, hvad der er sket. Jeg er her for lægge blomster og for at vise de døde respekt, siger hun, inden den unge kvinde går sammen med sin kæreste.

Ifølge avisen The Telegraph så savnes 14 personer stadig. Heriblandt den kun 15-årige Olivia Campbell.

Hendes mor, Charlotte Campbell har ikke talt med datteren, siden før koncerten i aftes.

- Alt, hvad jeg ved, er, at hun var i Manchester Arena med en ven for at se Ariana Grande, og hun er stadig ikke dukket op, fortalte hun til Good Morning Britain i morges.

 - Jeg kan ikke komme igennem til hende. Jeg har ringet til hospitaler, jeg har ringet til alle de steder, hvor folk har fortalt, at børn er blevet evakueret til. Jeg har ringet til politiet, men de kan ikke fortælle mig noget, siger hun.

Den kun 14-årige Laura Maclntyre var også forsvundet i forbindelse med koncerten. Familien delte kort tid efter koncerten et billede af datteren, men det er først i dag, at de har fået besked, om hvorfor hun ikke svarede.

Den unge pige er en af de 59 sårede i forbindelse med koncerten, og hun bliver lige nu behandlet for alvorlige skader, skriver Metro.uk. Derimod er hendes veninde stadig savnet.

Great Manchester Police har meldt ud, at de sårede bliver behandlet på seks forskellige hospitaler i området. Hvor mange der er i kritisk tilstand, har politiet endnu ikke meldt noget ud om.