Dobbelt bombeangreb i Irak dræber 33

To bilbomber kræver mange dødsofre ved en lokal regeringsbygning og en busstation i by i det sydlige Irak

To bilbombeangreb i byen Samawa i det sydlige Irak har kostet mindst 33 mennesker livet og såret over et halvt hundrede andre, siger irakiske sikkerhedskilder og lægekilder.

- Hospitalerne har modtaget 33 døde, oplyser en højtstående embedsmand i det lokale sundhedsministerium.

Dødstallet bekræftes over for nyhedsbureauet AFP af en officer i de lokale sikkerhedsstyrker.

Den første eksplosion skete ved en lokal regeringsbygning, og kort efter eksploderede endnu en bilbombe ved en busstation kun 60 meter derfra, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Islamisk Stat har i en meddelelse taget skylden for angrebet, som ifølge den yderliggående bevægelse var rettet mod irakiske sikkerhedsstyrker.

Samawa er hovedby i Muthanna-regionen i de irakiske shiamuslimers højborg.

Islamisk Stat kontrollerer store dele af det nordlige og vestlige Irak, hvor der overvejende bor sunnimuslimer, men i den shia-dominerede sydlige del af landet, hvor Samawa ligger, er sådanne bilbombeangreb sjældne.

I de seneste uger har Islamisk Stat rettet en række store og meget dødelige angreb mod byer, der ligger syd for hovedstaden Bagdad.

Iagttagere mener, at gruppen vender tilbage til sine gamle guerillataktikker i takt med, at den mister kontrol over områder i Irak, som den irakiske hær generobrer.