Dødens enke: Var forlovet med to terrorister - nu er hun selv anholdt

23-årige Sarah Hervouët har en skræmmende tradition for at flirte med terror i Frankrig

En gruppe af kvinder er sigtet for at planlægge angreb på Notre Dame. En af dem har tidligere været yderst tæt på to nu døde terrorister. Arkivfoto: AP
En gruppe af kvinder er sigtet for at planlægge angreb på Notre Dame. En af dem har tidligere været yderst tæt på to nu døde terrorister. Arkivfoto: AP

Tre kvinder blev i starten af september anholdt efter fundet af en bil fyldt med gaspatroner nær Notre Dame i Paris. De er siden alle tre blevet sigtet for at planlægge en terroraktion med den ikoniske bygning.

Tre kvinder sigtet for planlægning af angreb på Notre Dame

Men for en af de tre kvinder lå mødet med terror ikke fjernt.

Den 23-årige Sarah Hervouet har nemlig to gange været yderst tæt på terrorangreb i Frankrig.

Det skriver flere franske medier, heriblandt Var-Matin.

Kvinden havde nemlig været forlovet med den 25-årige Larossi Aballa, der i midten af juni dræbte en betjent og dennes kæreste i byen Magnanville nordvest for Paris. Aballa blev i forbindelse med angrebet skudt og dræbt af politiet, og Islamisk Stat tog siden ansvaret for angrebet.

Gidseldrama i Frankrig: Betjent og kvinde dræbt

Sarah Hervouet var dog tilsyneladende ikke mere knust end at hun kort efter fandt en ny mand at kaste sin kærlighed over. Inden længe var hun derfor forlovet på ny, denne gang med 19-årige Adel Kermich, som siden dræbte en katolsk præst i Normandiet, inden han også selv blev skudt og dræbt af politiet.

En tikkende bombe: 19-årig var besat

Også det angreb blev af franske myndigheder betragtet som værende relateret til Islamisk Stat, som trofast efterfølgende tog skylden.

Men forlovelserne med de ekstremistiske mænd har tilsyneladende ikke været nok for den 23-årige kvinde, for hvem fælden altså formentlig har klappet nu.

Sammen med 39-årige Amel Sakaou og 19-årige Ines Madani blev hun mandag sigtet og varetægtsfængslet for at planlægge et bombeangreb i Paris. Hervouet og Madani er desuden sigtet for at planlægge drab på betjente, mens en fjerde kvinde - 29-årige Ornella Gilligman - er sigtet for drabsforsøg og for at være involveret med en terrororganisation.

Politiet ransagede denne lejlighed i forbindelse med anholdelsen af kvinderne. Foto: AP
Politiet ransagede denne lejlighed i forbindelse med anholdelsen af kvinderne. Foto: AP
 

Foruden angrebet på Notre Dame, som blev afsløret blandt andet ved hjælp af fingeraftryk fra den 29-årige - mistænkes kvinderne også for at planlægge andre angreb i Paris på blandt andet en togstation.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.