Dødstallet kan stige efter terrorangreb: Flere kritisk såret

61 mennesker er forsat i kritisk tilstand efter angrebene tirsdag. Og det kan få dødstallet til at stige, oplyser belgisk sundhedsminister

Folk flygter fra lufthavnen kort efter eksplosionen. (Video UGC)

Over 300 mennesker er fortsat under behandling efter at flere terrorister tirsdag slog til to forskellige steder i Bruxelles. Af dem er 61 personer i så kritisk tilstand, at de er i fare for at miste livet.

Det oplyser den belgiske sundhedsminister Maggie de Block ifølge BBC.

Dermed kan det foreløbige officielle dødstal på 31 personer stige til endnu flere de kommende dage. Ifølge de belgiske myndigheder blev 11 mennesker dræbt på stedet, da to bomber sprang i afgangshallen i Zaventem Lufthavn, mens det mest dødelige angreb fandt sted en time efter i den europæiske hovedstads undergrund.

Her tog en selvmordsbomber 20 mennesker med sig i døden, da han kort efter klokken ni om morgenen 22. marts detonerede sin vest.

Over 300 personer blev efter angrebene kørt til behandling, hvoraf 61 personer kommet så alvorligt til skade, at myndighederne nu frygter, at dødstallet vil stige.

Manden til venstre og manden til højre er endnu uidentificerede. (Politifoto) Terror - 24. mar. 2016 - kl. 07:37 Medie: Politiet leder efter endnu en terror-mistænkt

Det massive antal tilskadekomne, som er i kritisk tilstand skyldes blandt andet, at bomberne i lufthavnen indeholdt søm og skruer. 

Først lød meldingen at fire terrorister stod bag tirsdagens angreb, men medier oplyste tidligere i dag, at belgiske myndigheder også leder efter en femte person, som menes at være involveret.

Ifølge den franske avis Le Monde, er der tale om en ukendt mand, som er set gå ved siden af selvmordsbomberen i metroen med en stor taske.

Terroristerne er indtil videre identificeret som brødrene Ibrahim og Khalid Bakraoui, der begge gik i døden under selvmordsbomberne. Den ene i Lufthavnen og den anden en time efter i metroen.

Derudover menes den 24-årige Najim Laachraoui, også at stå bag bomberne i lufthavnen. I første omgang mente man, at han havde overlevet angrebet, men DNA i lufthavnen bekræfter, at han omkom under eksplosionen.

Til sidst mangler myndighederne at identificere en mand klædt i hvidt, som er fanget på overvågningen i lufthavnen ved siden af de to bombemænd.

Ifølge belgisk politi havde han også en kraftig bombe med til lufthavnen, men besluttede tilsyneladende ikke at detonere den i sidste øjeblik. 

Optagelser fra lufthavnen umiddelbart efter eksplosionen. (Video: AP)

1 af 3 
2 af 3 Manden til højre er endnu uidentificeret. (Politifoto)
3 af 3 Fordi terroristerne kom søm og skruer i deres hjemmelavede bomber, er 61 personer fortsat i så kritisk tilstand, at myndighederne frygter et stigende dødstal. Foto: RTL Belgium
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere