Dødstallet stiger efter massakre

Mange europæere dræbt i blodbad på Tunesiens nationale museum

To mænd åbnede uden varsel ild på Bardo-museet og dræbte turister fra en række europæiske lande. (Foto: AP)
To mænd åbnede uden varsel ild på Bardo-museet og dræbte turister fra en række europæiske lande. (Foto: AP)

Antallet af udenlandske turister, som blev dræbt ved et massakren på Tunesiens nationale museum i går, er steget fra 17 til 20, siger landets sundhedsminister.

To bevæbnede mænd, der uden varsel åbnede ild på Bardo-museet ved det værste angreb i landet i mere end et årti, dræbte turister fra blandt andet Spanien, Polen, Storbritannien, Belgien, Frankrig, Japan og Colombia.

Mindst ni af turisterne var passagerer fra krydstogtskibet MSC Spendida, oplyser selskabet, der organiserede krydstogtet. Over 3700 passagerer var om bord på skibet, da det ankom til Tunis, hvorfra det torsdag ifølge planen skulle videre til Barcelona.

Krisepsykologer er sendt til Tunis for at hjælpe pårørende til de dræbte og omkring 40 sårede. Ifølge udenrigsministerier er der ingen danskere blandt de dræbte eller sårede.

Angrebet, der varede omkring fire timer, et alvorligt anslag mod Tunesiens vigtige turistindustri.

Den tunesiske premierminister, Habib Essid, har offentliggjort navnene på de to mænd, som udførte angrebet: Yassine Abidi og Hatem Khachnaoui.

Det oplyses, at den ene af mændene var kendt af landets efterretningstjeneste. Ingen grupper har påtaget sig ansvaret for blodbadet, der også kostede tre tunesere livet.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at mænd klædt i militæruniformer åbnede ild uden for Bardo-museet, hvorefter de fulgte i hælene på turister, der flygtede ind på museet.

Her blev adskillige mennesker holdt som gidsler, indtil sikkerhedsstyrker rykkede ind og dræbte de to gerningsmænd.