Dødstallet stiger – flere anholdelser

Antallet af dræbte efter påskemassakren i Sri Lanka fortsætter med stige

Ekstra Bladet er til stede i Sri Lanka, få seneste opdatering her. Producer: Lasse Mehrfeld Brøndal

Dødstallet efter bombeangrebet i Sri Lanka påskesøndag er steget til 359. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Samtidig oplyser Sri Lankas viceforsvarsminister, at en række mistænkte er blevet anholdt i løbet af natten. Det bringer det samlede antal anholdte op på 60.

Sri Lankas regering har oplyst, at en række selvmordsangreb mod kirker og hoteller blev udført af en lokal islamistisk gruppe.

Islamisk Stat har desuden taget skylden for terrorangrebet samt offentliggjort et foto, der angiveligt viser de lokale selvmordbombemænd.

Bombeeksplosionerne ramte tre kirker og flere hoteller, der havde mange turister. Blandt de dræbte er mange udenlandske statsborgere, herunder tre danske børn.

Angrebene har efterladt mere end 500 sårede og beskrives som det værste anslag i landet siden borgerkrigens afslutning i 2009.

I kølvandet på angrebet har Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena, varslet fyringer i toppen af landets forsvar. Det skyldes, at en advarsel om det nærtforestående terrorangreb aldrig blev delt med præsidenten.

- Jeg vil fuldstændig omstrukturere politiet og sikkerhedsstyrkerne i de kommende uger. Jeg forventer at udskifte lederne af forsvarsmyndighederne inden for de næste 24 timer, sagde Sirisena i en tale på tv tirsdag.