Dokumentation: Her er Omars Facebook

Omar El-Hussein brugte navnet Abu Ramadan AlMuhajir på Facebook, hvor hans profil mandag fremstod som en mindeside, før den blev slettet

(Screendump/Ekstra Bladet)
(Screendump/Ekstra Bladet)

Ekstra Bladet kunne mandag afsløre, at der på den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Husseins Facebook-profil blev lagt både tekst og videoer op i minutterne inden det første af to terrorangreb i København.

Facebook-siden blev lukket umiddelbart efter, men Ekstra Bladet tog screenshots af siden, som du kan se her.

Omar El-Hussein. (Privatfoto) Terror PET: Vi havde ingen mistanke om angreb

 Omar El-Hussein brugte navnet Abu Ramadan AlMuhajir, men flere af hans Facebook-venner har bekræftet, at det er hans profil. Tidligere hed han noget med 'Free Gaza', fortæller en af hans tidligere skolekammerater til Ekstra Bladet.

- Jeg opdagede først det nye navn, da det gik op for mig, at han var gerningsmanden, siger den 22-årige, der gik på VUC i Hvidovre sammen med Omar El-Hussein.

(Screendump/Ekstra Bladet)
(Screendump/Ekstra Bladet)
 

På siden kan man se, at den seneste statusopdatering er sendt ud klokken 15.24 i lørdags - kun ni minutter før politiet fik meldingen om skud på Krudttønden.

I opdateringen, som er skrevet på arabisk, men med bogstaver og tal fra det latinske alfabet, står der:

'Jeg sværger troskab til Abu Bakr og vil adlyde ham i modgang og medgang og vil ikke gå imod de ordrer, jeg får tildelt, med mindre jeg bevidner åbenlys vantro,' lyder det i opdateringen, der peger på, at Omar El-Hussein sværgede troskab til Islamisk Stat.

Der sidder mange bandemedlemmer i Vestre Fængsel i København, og på gårdture råber de op om trusler og drab, oplyser Fængselsforbundet. (Foto: Polfoto) 112 Indsatte: Muhammedtegnere skal slås ihjel

23 minutter inden - klokken 15.01 - har han udsendt endnu en arabisk opdatering, denne gang med arabiske bogstaver.

'Han er Den som drev de vantro af skrifterne bort fra deres hjem ved den første samling. I troede ikke, at de vantro ville drage bort, og de vantro troede, at deres fæstninger ville beskytte dem mod Allah; men Allah viste sig for dem fra et sted, de ikke regnede med, og kastede frygt i deres hjerter, så de ødelagde deres huse med deres egne og de rettroendes hænder. Så tag jer i agt, o I oplyste folk,' lyder det.

Krimi Tæt på Omar: Drak, røg hash - og svor troskab til Islamisk Stat

Her ligger Omar Abdel Hamid El-Hussein død


Omar El-Hussein var en talentfuld bokser. Her er han i ringen (Javamanden.dk)

PET kendte godt Omar Abdel Hamid El-Hussein