Drabet på Dan ødelagde fest: Hannah fik ny konfirmation i Israel

Hannahs konfirmation skulle have været festlig, men terrorist gjorde det til sorgens dag. Nu har hun fået en ny fest i Jerusalem

Dan Uzan blev mindet - her et blomsterhav ved synagogen

12-årige Hannah havde længe set frem til sin konfirmation - det, der i den jødiske tradition hedder Bat Mitzvah, men festen tog en dramatisk drejning, da attentatmanden, Omar Abdel Hamid El-Hussein, gik til angreb på den jødiske synagoge under terrorangrebet i februar.

Ved angrebet på synagogen mistede den 37-årige Dan Uzan livet, da han stod som vagt ved indgangen til synagogen.

Læs mere: Bat Mitzwah blev angrebet: Vi gemte os i panikrum

Ny konfirmationsfest
En række private velgørere har efterfølgende samlet penge ind, og den jødiske pige fik i torsdags muligheden for at holde en ny Bat Mitzvah i Jerusalem, skriver The Jerusalem Post.

- Som jøde, så uanset i hvilket omfang, du overholder de jødiske love, er en Bat Mitzvah en vigtig milepæl i en piges liv, og at få denne store begivenhed ødelagt af et terrorangreb er noget, der kan og vil forårsage alvorlige psykiske skader, især i sådan en ung alder, siger Josh Salmon, som har været med til at indsamle pengene til avisen.

- Forståeligt nok var pigen helt knust og sagde til sin mor, at hun ville ønske, at hun ikke havde holdt Bat Mitzvah, for så ville Dan (Uzan, red.) stadig være i live, har Josh Salmon forklaret til avisen.

Læs mere: Efter terror: Kun Christopher har fået Hannah til at smile

Udover festen fik Hannah også en tur til Eilat i det sydlige Israel, hvor hun svømmede med delfiner i et specielt program for folk, der har oplevet traumatiske hændelser.

Hannahs mor har udtalt til The Post, at Hannah synes, det er 'fantastisk' at være i Israel, og at hun elsker at være der.

Her bliver Dan Uzan hyldet i basketball-klubben, som han brugte meget tid i