Dræbte 50 på natklub: Formodet terrorist identificeret

Omar Mateen dræbte 50 personer på en homoklub i Orlando natten til søndag. Det er blevet bekræftet på et pressemøde søndag eftermiddag, hvor dødstallet også er blevet markant opgraderet

Der hørtes skud ude foran natklubben, da angrebet fandt sted (Video: AP)

Politiet mener nu, at de har identificeret manden bag det blodige angreb på en natklub i Orlando, USA natten til søndag.

Det bekræfter kongresmedlem Alan Grayson på et pressemøde søndag eftermiddag, hvor antallet af dræbte er blevet opjusteret til 50 dræbte og 53 sårede.

- Jeg er stolt af den måde, vi står sammen på i vores lokalsamfund, siger borgmester Buddy Dyer.

Med det store antal af ofre, skriver det sig ind som det værste masseskyderi i amerikansk historie.

Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 natten til søndag. Først var der et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en gidselsituation, siger politidirektøren i byen, John Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

Ekstra Bladet har søndag været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der fortæller, at man ikke har fået nogen meldinger om, at der skulle være danske statsborgere, der er blevet dræbt eller såret i skyderiet.

29-årig amerikaner
Tidligere søndag kunne flere medier oplyse navnet på den formodede gerningsmand Omar Mateen.

Ifølge det amerikanske medie CBS News er han 29 år og amerikanske statsborger. Han bor i Florida og de kan fortælle, at han har afghanske forældre.

- Det er kommet frem, at han formentlig har tråde til Islamisk Stat, siger Mary Ellen O'Toole, der tidligere har arbejdet i FBI, til det amerikanske medie.

Også det amerikanske medie NBC News har fra en politikilde fået oplyst, at den formodede gerningsmand er identisk med Omar Mateen.

Det britiske medie BBC har også erfaret, at den 29-årige er den formodede gerningsmand. De skriver ligeledes, at han ikke var på myndighedernes liste over personer, hvor der er en risiko for, at de vil udøve terror. Han er til gengæld blevet efterforsket for kriminalitet, der dog ikke har noget at gøre med den verserende sag.

Den tidligere FBI-medarbejder fortæller til CBS News, at der nu venter FBI en stor opgave med at finde ud af, om der er nogen, der har hjulpet Omar Mateen med at udføre angrebet. Noget af de første, efterforskerne vil gøre, er at undersøge hans telekommunikation og se, hvad han har skrevet på sociale medier.

Krimi Hjerteskærende besked fra natklub: Han kommer - jeg skal dø

Søndag formiddag kunne politiet fortælle, at 'omkring 20 personer' har mistet livet, mens 42 er bragt til hospitalet. Dette tal er senere søndag blevet opjusteret til 50 dræbte og 53 sårede på et pressemøde.

Gerningsmanden var bevæbnet med en automatriffel, et håndvåben og bar desuden en 'enhed' på kroppen, da han angreb en natklub for homoseksuelle i Orlando i den amerikanske stat Florida. Politiet ønsker dog indtil videre ikke at komme nærmere ind, om der var tale om et bombebælte eller lignende.

Blandt de sårede er en politibetjent, som var blandt de ni betjente, der var i skududveksling med gerningsmanden. Han blev ramt i hovedet, men blev reddet af sin hjelm og slipper med mindre skader omkring øjet, lød meldingen på pressemødet.

Adskillige mennesker blev ramt, da der blev åbnet ild på en natkub for homoseksuelle i Orlando. (Foto: Univision Florida Central) Krimi Terrorangreb på natklub: 50 dræbt

Masseskyderi i Orlando. Foto: Univision Krimi Øjenvidner: Alle kastede sig ned på gulvet