Drama i Paris lige nu: Jagter hjernen bag Paris-terror

 

Er du i Paris, og har du været vidne til morgenen skyderi? Kontakt os på mail 1224@eb.dk eller sms til 1224 (koster alm. takst)

En massiv politiaktion udspiller sig onsdag morgen i den nordlige Paris-forstad Saint-Denis.

Hovedmålet er den 27-årige belgiske statsborger Abdelhamid Abaaoud, der betragtes som hjernen bag fredagens terrorangreb i Paris, som kostede 129 mennesker livet.

Det bekræfter politiet overfor det franske nyhedsburea AFP.

Angiveligt skulle Abdelhamid Abaaoud være i den lejlighed, som politiet stormede onsdag morgen, skriver det franske medie BFMTV.

(Foto: AP) Terror Medie: To dræbt - vildt skyderi i Paris

Terror Vidne om nyt skyderi i Paris: Tre mænd har barrikaderet sig i lejlighed

Også den 26-årige Salah Abdeslam skulle befinde sig i lejligheden. Han formodes at være en af gerningsmændene bag angrebene i Paris, og en massiv jagt på ham har været i gang siden.

27-årige Abdelhamid Abaaoud har marokkansk oprindelse og sættes i øvrigt i forbindelse med den skudepisode på et fransk højhastighedstog, der skete tidligere på året og bag et angreb mod en kirke i Frankrig.

Radiostationen RTL rapporterer ifølge avisen The Independent, at Abdelhamid Abaaoud skal være en af de mest aktive skarprettere, som Islamisk Stat har.

Ifølge avisen kommer Abaaoud fra Molenbeek-kvarteret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, hvor politiet siden attentatet i Paris har foretaget flere ransagninger. Blandt andet så sent som i dag.

Terror Vidne om nyt skyderi i Paris: Tre mænd har barrikaderet sig i lejlighed

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.