Annonce:
Annonce:

Drøje hug til Anonymous' angreb mod Islamisk Stat

Intentionerne er formentligt gode, men Twitter bruger ikke hackernes oplysninger

Anonymous har med denne video erklæret krig mod Islamisk Stat.
Annonce:
Følg Terror

Hackergruppen Anonymous' cyberkrig mod Islamisk Stat går ikke så godt, som gruppen selv fremstiller det på de sociale medier.

De oplysninger, som hackerne offentliggør om Twitter-konti, der støtter Islamisk Stat, bruges nemlig slet ikke af Twitter.

Anonymous' strategi har indtil videre været at liste alle de IS-konti, som de kan finde frem til. Listerne offentliggøres, hvorefter de mange konti anmeldes til Twitter for at støtte terror - det er nemlig et brugsvilkår på Twitter, at ens konto bliver slettet, hvis den kan kobles til terror-støtte.

Ekspert: Derfor fører Anonymous krig mod Islamisk Stat

Men informationerne fra hackerne er i stor stil ukorrekte, og derfor bruger det sociale medier ikke listerne til systematisk at lukke kontiene ned.

Det fortæller en Twitter-medarbejder, der ønsker at være anonym, til The Daily Dot.

Annonce:

- Vi gennemgår ikke Anonymous' lister, der bliver offentliggjort online, men tredje-parts-gennemgange viser, at de er meget upræcise og blandt andet indeholder konti tilhørende akademikere og journalister.

Anonymous: 10 ting du skal vide om hackergruppen

Anonymous har travlt på nettet, men langt fra alle deres oplysninger er korrekte, lyder det fra Twitter. (Foto: Screendump fra video)
Anonymous har travlt på nettet, men langt fra alle deres oplysninger er korrekte, lyder det fra Twitter. (Foto: Screendump fra video)

De seneste meldinger fra Anonymous gik på, at lister med 20.000 IS-Twitter-konti var blevet offentliggjort som en del af #OpISIS, men reelt er der angiveligt ikke gjort meget ved de oplysninger.

Ifølge The Daily Dot og ArsTechnica, der har kigget på listerne, er flere konti blot taget med, fordi de er skrevet på arabisk. Derfor findes der mange konti, der ikke sympatiserer med IS, på listerne, ligesom mange kurdiske, iranske, palæstinensiske og tjetjenske konti er med på listerne.

Anonymous' vilde påstand: IS planlægger flere angreb i vesten søndag

De mange fejl på listerne har fået Anonymous-sympatisører til at rundsende en besked på Twitter.

'Vær sød at bruge lidt tid på at finde ud af, hvem de virkelige mål er,' står der blandt andet.

Annonce:

'Bare fordi en hjemmeside eller et indlæg er på arabisk eller er skrevet af en muslim, gør det ikke og bør det ikke gøre dem til et mål. Nogle af de mest dedikerede #OpISIS-hackere er muslimer.'

Cyberkrigen fortsætter: Nu svarer Islamisk Stat igen mod Anonymous

På trods af de mange fejl-informationer om Twitter-konti bliver der alligevel hele tiden lukket konti, der kan relateres til Islamisk Stat, forklarer Twitter-medarbejderen.

Det sker blot ikke ud fra Anonymous' lister, men ud fra de anmeldelser af skadeligt indhold på det sociale medie, som Twitter modtager.

- Brugere anmelder indhold til os gennem vores normale anmeldelses-kanaler. Vi behandler de her anmeldelser manuelt og tager affære, hvis indholdet overtræder vores regler, siger medarbejderen, der ikke vil kommentere på, om Anonymous' massive anmeldelser af indhold ligefrem modarbejder Twitters eget arbejde med at lukke IS-konti.

Sådan kan Islamisk Stat udføre dødelige cyberangreb

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: