Droneangreb rammer Islamisk Stat hårdt

Tyrkisk militær bombede søndag IS-mål i Syrien. 34 militante blev dræbt i angrebet

ARKIVFOTO: Islamisk Stat bombes af fly fra den amerikanskledede koaliton ved Kobani. (Foto: Lefteris Pitarakis)
ARKIVFOTO: Islamisk Stat bombes af fly fra den amerikanskledede koaliton ved Kobani. (Foto: Lefteris Pitarakis)

Flere præcise angreb i Syrien syd for den tyrkiske grænse ramte søndag den islamistiske terrororganisation Islamisk Stat hårdt. Ifølge Reuters blev i alt 34 militante islamister slået ihjel, seks køretøjer smadret og fem IS' vagtposter sønderbombet.

Angrebet menes at være som modsvar på terrorgruppens seneste angreb i den tyrkiske Kilis-provins i den sydlige del af landet. Grænsebyen i Kilis har de seneste måneder været hårdt ramt af angreb fra gruppen, hvor civile er belvet slået ihjel i missilangreb.

Tyrkiet modsvar ramte omkring 12 kilometer syd for grænsen. I første omgang i form af missilangreb derefter med fire droner, som lettede fra den tyrkiske Incirlik-base.

Missilsystem på vej?
Landet, som har store problemer, med den islamistiske gruppe, har appelleret for mere hjælp fra de vestlige allierede. Den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavusoglu fortalte i sidste uge, at USA vil sætte et missilsystem op på en strækning nær grænsen til Syrien. En amerikansk militær talsperson bekræftede, at foreslaget under under behandling, men ønskede ikke at udtale sig yderligere.