Dusør for bin Ladens søn

USA har udlovet 6,5 millioner kroner i dusør for Hamza bin Laden

Dusør for bin Ladens søn

USA har udlovet en dusør på en million dollars - 6,5 millioner kroner - for oplysninger, der fører til pågribelsen af Osama bin Ladens søn, Hamza.

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium på sin hjemmside.

Hamza bin Laden, 29, er blevet en fremtrædende leder i terrornetværket al-Qaeda, som hans far stiftede for tre årtier siden.

Osama bin Laden blev dræbt i Pakistan i maj 2011, da amerikanske elitestyrker stormede hans skjulested.

Efterlyst terrorist
Hamza bin Laden er i forvejen efterlyst som international terrorist. Han har optrådt på både lyd- og videobånd med beskeder om at angribe USA og dets allierede.

Al-Qaeda stod bag terrorangrebet mod USA 11. september 2001, hvor omkring 3000 mennesker blev dræbt. Terrororganisationen har også gennemført blodige angreb i en lang række andre lande.

FN: Al-Qaeda står stadig stærkt

Hamza bin Laden, der ifølge amerikanerne er født i Saudi Arabien i 1989, blev officielt erklæret for medlem af al-Qaeda i 2014.

Allerede året efter opfordrede han på et lydbånd sine tilhængere til at begå terrorhandlinger i vesten.

- Vi vil fortsætte med at ramme jer i jeres lande og i udlandet, som svar på jeres undertrykkelse af Det Palæstinensiske Selvstyre, Afghanistan, Syrien, Irak, Yemen, Somalia og resten af de muslimske lande, lød det i en 21-minutter lang tale med titlen 'Vi er alle Osama'.

'Vi er alle Osama'
Hamza bin Laden var ved sin fars side i Afghanistan før terrorangrebet mod USA i 2001. Han brugte også tid med sin far, da al-Qaeda blev presset til at flygte fra Afghanistan.

Osama bin Laden var far til mindst 23 børn, som han fik med flere forskellige koner.