Efter masseskyderi: Nu reagerer Hillary og Trump

De amerikanske præsidentkandidater udtrykker deres medfølelse efter meldingen om, at 50 personer er dræbt og 53 såret efter skyderiet i Orlando

Donald Trump og Hillary Clinton kæmper side om side for at blive USAs næste præsident (Arkivfoto: AP).
Donald Trump og Hillary Clinton kæmper side om side for at blive USAs næste præsident (Arkivfoto: AP).

Efter den tragiske nyhed om, at 50 personer er dræbt efter det blodige angreb på natklubben Pulse i Orlando, har flere skyndt sig til tasterne for at mindes de dræbte.

Også de to amerikanske præsidentkandidater fra henholdsvis Demokraterne og Republikanerne, Hillary Clinton og Donald Trump, har sendt en besked af sted til de pårørende.

- Stod op til de forfærdelige nyheder fra Florida. Mens vi venter på mere information, går mine tanker til dem, der er berørte af denne horrible handling, skriver Hillary Clinton på Twitter.

- Horribel hændelse i Florida. Jeg beder for alle ofre og deres familier. Hvornår vil det stoppe? Hvornår vil vi blive stærke, smarte og være på vagt, spørger Donald Trump på Twitter.


(Foto: UNIVISION FLORIDA CENTRAL / HANDOUT) Terror Dræbte 50 på natklub: Formodet terrorist identificeret

'Hadede homoseksuelle'
På det seneste pressemøde har FBI bekræftet, at gerningsmanden var den 29-årige Omar Mateen.

Ifølge NBC er Omar Mateen født i New York i 1986 og boede før sin død i Port St. Lucie i det sydlige Florida. Han blev gift i netop Port St. Lucie i 2009 og havde våbentilladelse, viser offentlige registre.

Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP) Terror Far til formodet terrorist: Han var vred på homoseksuelle
Der har efterfølgende floreret rygter om, at Omar Mateen havde ekstreme, islamistiske holdninger, men det er endnu ikke bekræftet.

Ifølge Omar Mateens far, Mir Seddique, bunder den drabelige handling ikke i religion, men tværtimod i, at sønnen tilsyneladende hadede homoseksuelle.

- Vi var i centrum af Miami, folk spillede musik. Og han så to mænd kysse hinanden foran hans kone og barn, og han blev meget vred. De kyssede hinanden og rørte hinanden og han sagde: 'Se hvad de gør foran min søn,' fortæller Omar Mateens far til NBC News.

- Og så var vi på herretoilettet og så mænd kysse hinanden, tilføjer han.

- Vi undskylder for det, der er sket. Vi vidste ikke, at han ville begå denne handling. Vi er i chok ligesom resten af landet, afslutter faren.

Adskillige mennesker blev ramt, da der blev åbnet ild på en natkub for homoseksuelle i Orlando. (Foto: Univision Florida Central) Krimi Terrorangreb på natklub: 50 dræbt