Efter terror: Politiet på charmeoffensiv

Mennesketomt på den strand i Sousse, hvor 38 mennesker - primært vestlige turister - blev dræbt for to dage siden. Til gengæld forsøger politiet andre steder at give turisterne en god oplevelse, inden de drager hjem

Se flere billeder fra stranden i Sousse, hvor flere end 70 mennesker fredag blev dræbt eller såret af skud, i galleriet herover

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Det er dagen efter dagen derpå i Tunesien. To dage efter, at en 23-årig terrorist tog 38 menneskeliv og sårede yderligere 36, før han selv faldt om i en skudregn.

Det er ikke umiddelbart til at se, hvis man går på stranden blot få kilometer fra det sted, hvor det skete. Og knap otte kilometer fra stedet finder man de hoteller, langt de fleste danskere boede på, før de blev hentet hjem af deres rejsebureauer søndag aften.

Her render børn rundt og leger på stranden, mens de voksne solbader. Panik er der ikke her. Men enkelte ting har dog ændret sig. Siden angrebet er menneskemængden blevet reduceret en del, og samtidig har politiet sat et lille telt op på turiststranden, hvorfra de holder øje med badegæsterne.

Charlotte og Jonas Lorentzen (i henholdsvis sort og hvid t-shirt i midten) er af sted med 12 familiemedlemmer. Ferien har været planlagt i et år og familien var meget gerne blevet tiden ud. (Foto: Jakob Jørgensen) Terror - 28. jun. 2015 - kl. 20:17 Danske turister skuffede: Vi vil ikke hjem

En enkelt af dem bærer et gevær, mens de andre blot er 'bevæbnet' med en t-shirt med påskriften 'Turist-politi'. Mest af alt tyder det på, at de er der som et forsøg på at berolige og charmere turisterne til at vende tilbage til Tunesien en anden gang.

- Må jeg tage et billede af jer, lyder det fra en turist, som i sit badetøj efterfølgende stiller sig sig ind mellem de tre store mænd. Et klik og tre Colgatesmil senere, forlader kvinden og hendes mand betjentene, som gør klar til næste turistbillede.

Rundt i byen er de også blevet væsentligt mere synlige siden fredagens angreb - men ofte virker det til, at de primært agerer vejvisere for forvirrede turister.

Se også: Hotelansat skånet af terroristen: Jeg bad for mit liv

På det stykke af stranden, hvor attentatet fandt sted, glimrer politiet ved deres fravær - det samme gør badegæsterne. I løbet af dagen er afspærringen ellers blevet ophævet og liggestolene rengjort, men gæsterne på dødshotellet Riu Imperial Marhaba og nabohotellet er for sendt hjem eller på andre hoteller.

Til gengæld kommer der af og til turister forbi, som vil ligge blomster eller blot se stedet, der formentlig kommer til at ændre Sousse for altid.

Nogle med et trist blik i øjne, mens andre ikke virker til at have forstået alvoren. Med store smil og håndtegn tager en flok drenge billeder foran blomsterhavet, før de grinende forlader stedet.

Andre stiller sig op og tager selfies foran liggestolene på den strand, som for to dage siden blev omdannet til et sandt helvede.

De unge mænd her satte sig storsmilende og lavede v-tegn bag blomsterne, der var blevet lagt til ære og minde om de dræbte. Efterfølgende stillede de sig op og gjorde det samme. (Foto: Jakob Jørgensen)
De unge mænd her satte sig storsmilende og lavede v-tegn bag blomsterne, der var blevet lagt til ære og minde om de dræbte. Efterfølgende stillede de sig op og gjorde det samme. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

1 af 9 Flere turister var søndag forbi stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 9 Blomster og kort på stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. 36 andre blev såret - heraf flere alvorligt. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 9 Blomster og kort på stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. 36 andre blev såret - heraf flere alvorligt. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 9 Enkelte stole er endnu ikke gjort helt rent. Her blod fra en af de flere end 70 mennesker, der blev skudt under fredagens terrorangreb. (Foto: Jakob Jørgensen)
5 af 9 Blomster og kort på stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. 36 andre blev såret - heraf flere alvorligt. (Foto: Jakob Jørgensen)
6 af 9 Blomster og kort på stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. 36 andre blev såret - heraf flere alvorligt. (Foto: Jakob Jørgensen)
7 af 9 Blomster og kort på stedet, hvor 38 mennesker fredag mistede livet. 36 andre blev såret - heraf flere alvorligt. (Foto: Jakob Jørgensen)
8 af 9 Politiet på charmeoffensiv cirka otte kilometer fra den strand, hvor en terrorist dræbte adskillige turister. (Foto: Jakob Jørgensen)
9 af 9 
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen