Efter terror: Politiet undersøger maskinpistoler

De to betjente, der blev ramt af skud ved synagogen i lørdagens terrorangreb i København, har ikke meldt om fejl på deres våben - men maskinpistolerne undersøges for en sikkerheds skyld

Hundredvis af mennesker har lagt blomster ved synagogen i Krystalgade efter terrorangrebet.

Der har ikke umiddelbart været en fejl på de maskinpistoler, som to betjente var bevæbnet med, da de holdt vagt ved en jødisk Bat Mitzvah lørdag aften.

I hvert har betjentene ikke sagt noget om eventuelle fejl, fortæller Mogens Lauridsen, som er chef for det operative beredskab i Københavns Politi.

- Vi har ikke hørt det fra kollegerne, de har ikke sagt noget om defekte våben. Vi har kun hørt det gennem pressen, siger Mogens Lauridsen med henvisning til en historie, TV2 bragte tirsdag.

Medie: Svenske livvagter jog terrorist på flugt

Her fortalte anonyme kilder, at et eller begge våben svigtede, da angrebet stod på.

Den ene betjent affyrede ét skud, den anden affyrede ikke sit våben. Politiet har på nuværende tidspunkt ikke selv meldt ud, hvorfor det forholdt sig sådan.

- Jeg tror ikke, der var noget galt med maskinpistolerne, for det er et meget driftssikkert våben, og vi har ikke oplevet problemer før. Men vi skal selvfølgelig have dem tjekket, for hvis der er fejl på, er det meget alvorligt, siger Mogens Lauridsen.

Kendt salafist og Omars lillebror fjernede blomster fra drabssted

- Det, der kan ske, når man kaster sig ned, som det var tilfældet i situationen, er, at magasinet kan ramme ned i jorden og rykke sig lidt. Man kan også komme til at påvirke magasinudløseren - det har jo været en ekstremt presset situation, siger han og tilføjer, at der altså blot kan være tale om 'uheldige omstændigheder'.

- Men skal politiets maskinpistoler ikke kunne holde til, at man kaster sig lidt rundt?

- Det er også et meget robust våben, men modsat en pistol, hvor magasinet sidder inde i skæftet, så sidder det foran og stritter ud på en maskinpistol - og så kan sådan noget ske, siger Mogens Lauridsen.

Politi: Gerningsmand skød 40 gange

Udover at teste de to våben, politibetjentene havde på sig, er det også blevet besluttet at lave en stikprøvekontrol af pistoler, politiet har liggende på lageret.

- For som sagt: Vi kan ikke leve med det, hvis der rent faktisk er et problem, afslutter han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær