Efter terror: Rejseselskab dropper Tunesien som rejsemål

Det er slut med at sende danskere til Tunesien, lyder det fra det Bravo Tours

Danske Andreas Andersson er på ferie i Tunesien. Han filmede denne video kort efter angrebet tidligere på dagen.

Det danske rejsebureau, som hidtil har sendt flest danskere på ferier til det terror-ramte Tunesien, dropper den populære nordafrikanske destination efter terrorangrebet i dag.

- Det er slut. Vi stopper her. Selv om Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til Tunesien, har vi taget konsekvensen af fredagens terrorangreb. Det har nemlig skabt frygt for mange, der allerede har bestilt rejser til landet, siger Gitte Søndergård, kommerciel direktør i Bravo Tours.

- Kunderne ringer til os, fordi de har set grusomme billeder i medierne og på de sociale medier. De ønsker ikke at komme afsted. Det strider mod vores principper om, at ferier skal være forbundet med forventnings-glæde og tryghed, fortæller hun.'

Hun siger, at de turister, der er i Tunesien i øjeblikket ønsker at blive indtil torsdag, når hjemrejsen begynder.

- Tunesien er i øjeblikket ekstremt sikkert på grund af den massive sikkerhed, der blev indført i dag efter terror-angrebet, siger hun.

Spies oplyser til Ekstra Bladet, at man endnu ikke har taget stilling til, om Tunesien skal fjernes fra rejsekatalogerne.

- Vi er lidt afventende. Vi forholder os som udgangspunkt til Udenrigsministeriets rejse-vejledning, men det kan sagtens være, at vi tager Tunesien af kortet inden for 24 timer, siger Torben Andersen kommunikationschef i Spies. (Opdatering lørdag: Spies har indstillet alle charterrejser til Tunesien. Se historie herunder)

Terror Spies indstiller alle charterrejser til Tunesien  

Foto: Anadolu Agency Terror Tunesien: Gerningsmand skjulte Kalashnikov under parasol

(Foto: Polfoto/Janus Engel) Terror Terrorekspert: Derfor angreb de

37 dræbte

Terrorangrebet i dag har indtil videre kostet 37 mennesker livet ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP. 36 meldes såret, oplyser det tunesiske sundhedsministerium.

Turister fra Storbritannien, Tyskland, Irland og Belgien er blandt de dræbte.

- Der er 37 dræbte og 36 sårede. Nogle af de sårede er i kritisk tilstand, siger sundhedsministeriets kommunikationschef, Chokri Nafti, ifølge AFP.

De første meldinger umiddelbart efter terrorangrebet gik på, at to hoteller var under angreb.

Meget tyder dog på, at angrebet var rettet mod det femstjernede Riu Imperial Marhaba Hotel, som ligger nær stranden i den nordlige del af feriebyen Sousse.

Herunder kan du høre et telefoninterview med en britisk turist, der befamdt sig 100 meter fra angrebet:


(Video: AP)