Efter terrorangreb: Belgiske ministre tilbyder tilbagetrædelse

Belgiens justitsminister og indenrigsminister har til premierminister Charles Michel tilbudt at træde tilbage

Folk søger mod nødudgange i lufthavnen i Bruxelles efter eksplosionen. (Video: AP)

Belgiens justitsminister Jan Jambon og indenrigsminister Koen Geens har ifølge belgiske medier begge tilbudt at træde tilbage efter tirsdagens terrorangreb i Bruxelles.

Men deres opsigelse er foreløbigt ikke accepteret af premierminister Charles Michel, som ikke vil tage imod de to ministres afskedsbegæringer.

Indenrigsminister Jan Jambon og justitsminister Koen Geens har været centrale i Belgiens håndtering af de seneste mange måneders terrortrusler og mange aktioner mod formodede bagmænd - senest tirsdagens bombeangreb mod lufthavnen og metroen i hovedstaden Bruxelles.

Ibrahim Bakraoui (Politifoto) Terror - 24. mar. 2016 - kl. 13:11 Bombemand fra Bruxelles blev udvist to gange af Tyrkiet

Siden de voldsomme terrorangreb er de belgiske myndigheder blevet stærk kritiseret for ikke at have været godt nok forberedt, og det har blandt andet vakt undren, at flere af tirsdagens selvmordsbombemænd var kendt af politiet.

Fordi terroristerne kom søm og skruer i deres hjemmelavede bomber, er 61 personer fortsat i så kritisk tilstand, at myndighederne frygter et stigende dødstal. Foto: RTL Belgium Terror - 24. mar. 2016 - kl. 12:35 Dødstallet kan stige efter terrorangreb: Flere kritisk såret

Tidligere i dag hævdede Tyrkiets regering, at de havde advaret både Belgien og Holland om en af de mænd, som var involveret i tirsdagens angreb. Selvmords-bomberen Ibrahim El Bakraoui, har ifølge de tyrkiske myndigheder været udvist af landet to gange sidste år i juli og august.

Den første udvisning af Bakraoui i juli var ifølge tyrkiske embedsmænd baseret på politiets mistanke om, at han var en udenlandsk syriens-kriger. Han havde dog ikke foretaget sig noget kriminelt i Tyrkiet.

Bakraoui blev senere sendt til Holland, hvorefter han igen vendte tilbage til Tyrkiet i august. Også her blev han udvist af de tyrkiske lufthavnsmyndigheder.

Ifølge præsident Recep Tayyip Erdogan ignorerede den belgiske regering de efterfølgende tyrkiske advarsler om manden.

Den belgiske minister, Koen Geens, har ifølge nyhedsbureauet AFP afvist, at den 29-årige belgiske statsborger, hvis bror også menes at have deltaget i angrebene i tirsdags, var kendt som en potentiel terrorist.

- På det tidspunkt var han ikke kendt her for terrorisme. Han var en almindelig kriminel, der var prøveløsladt, har Geens sagt til den belgiske tv-station VRT.

Inden tirsdagens angreb i Bruxelles, der dræbte mindst 31, var belgisk politi dog begyndt at lede efter de to brødre, fordi det var blevet klart, at de havde forbindelse til Salah Abdeslam, der i fredags blev anholdt i Bruxelles for sin rolle i Paris-angrebet i november sidste år.

1 af 2 
2 af 2 (foto: E-PRESS PHOTO.COM)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere