Eks-ambassadør i Danmark i sorg: Svigersøn dræbt i terrorangreb

Det amerikanske søskendepar Alexander og Sascha Pinczowski blev dræbt i angrebet i Bruxelles. Alexander var forlovet med datteren af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark James Cain hilser på den afdøde danske sanger Flemming 'Bamse' Jørgensen under sin tid i Danmark. (POLFOTO)
Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark James Cain hilser på den afdøde danske sanger Flemming 'Bamse' Jørgensen under sin tid i Danmark. (POLFOTO)

De amerikanske søskende Alexander og Sascha Pinczowski blev meldt savnet efter angrebet i Bruxelles, men nu er det bekræftet, at de døde i eksplosionerne i lufthavnen.

Alexander Pinczowski var forlovet med Cameron Cain, datter af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, James P. Cain. Det fortæller han til New York Post.

- Vi modtog bekræftelse i morges fra de belgiske myndigheder og den hollandske ambassade på, at de har identificeret ligene af Alexander og Sascha fra bombeattentatet i lufthavnen i Bruxelles.

Foto: Facebook Terror - 23. mar. 2016 - kl. 09:01 Søskendepar savnet: Telefon-samtale afbrudt af terrorbomber

Dræbt under telefonsamtale
De to søskende var  lige ankommet til den belgiske hovedstad. Mens de stod og ringede hjem til deres mor i New York, valgte selvmordbomberne at sprænge sig selv i luften.

Telefonlinjen døde, og siden eftersøgte familien de unge på de sociale medier.

Sascha er ifølge New York Post bosiddende på Manhattan. Hun taler angiveligt fem forskellige sprog, skriver hun på sin LinkedIn-profil.

Alexander og Sascha Pinczowski. Foto: Facebook
Alexander og Sascha Pinczowski. Foto: Facebook
 

Rufus kondolerer
Den nuværende amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford udtrykker på Facebook sin medfølelse til James Cain og familien.

- Vores tanker går ud til alle ofrene og deres familier, mens navne og ansigter begynder at dukke op fra de forfærdelige terrorhandlinger i Bruxelles. Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Jim Cain og hans familie er især i vores hjerter i denne tid. Jims datter mistede sin forlovede i Bruxelles lufthavn. Vi håber og beder til, at du vil finde fred gennem denne enorme smerte i de kommende uger, skriver ambassadøren på sin Facebook.

Konflikt med Qvortrup
James P. Cain blev i 2005 nomineret af daværende præsident George W. Bush, og fungerede som ambassadør i to et halvt år, inden han stoppede, da George W. Bush ikke blev genvalgt.

Den flamboyante ambassadør var ikke bange for at stikke næsen frem i det danske mediebillede, og har blandt andet givet den som syngende Elvis.

Men det gik også galt.

2008 lå han i åben krig med den tidligere chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup. Amerikaneren var træt af at blive hængt ud i sladder-spalternes modepoliti, der ikke mente, at han var specielt velklædt.

Tidligere har han også langet voldsomt ud efter mændene bage Wikileaks, som han mente burde straffes med døden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere