Ekspert: Foto af mistænkte kan afsløre 'bombehandsker'

Et foto, der viser tre terrormistænkte i lufthavnen kort før angrebet, afslører muligvis 'bombehandsker'

Belgisk politi bruger ifølge et lokalt medie dette foto i deres efterforskning. Nu spekuleres der i, om de to mænd til venstre er i ført såkaldte bombehandsker på (Politifoto)
Belgisk politi bruger ifølge et lokalt medie dette foto i deres efterforskning. Nu spekuleres der i, om de to mænd til venstre er i ført såkaldte bombehandsker på (Politifoto)

Belgisk politi bruger i øjeblikket dette foto i deres efterforskning af terrorangrebene i Bruxelles, der ind til videre har kostet 34 mennesker livet og såret 230.

På billedet ses tre mænd med hver deres bagagevogn, men især to af mændene skiller sig ud.

De to mænd yderst til venstre bærer begge en handske på deres venstre hånd, og under handskerne kan de nemt have gemt en fjernudløser, forklarer sprængstofekspert Erik Krogh Lauritzen til Ekstra Bladet.

- Der er ingen grænser for, hvordan man kan antænde en selvmordsbombe. Han kan sagtens have en fjernudløser under handsken, lyder det fra Erik Krogh Lauritzen.

Se de kaotiske optagelser fra flygtende folk fra lufthavnen (Video: UGC)

Ifølge Erik Krogh Lauritzen findes der utallige måder, hvorpå man kan gemme en bombe på kroppen.

- Man kan næsten have hvad som helst med sig, uden at det bliver opdaget. Der er en verden af muligheder, men jeg vil ikke give andre gode ideer, så det må du google, siger han.

Hvis de terrormistænkte gemte noget mistænkeligt under handskerne, har det ifølge terroreksperten ikke vakt meget opsigt.

- Jeg ville aldrig tænke, at der var noget mistænkeligt over, at to personer kom gående med hver deres handske, siger Erik Krogh Lauritzen.

Flere optagelser fra lufthavnen (Video: AP)

34 dræbt - 230 såret
Omkring klokken 08.00 fandt to eksplosioner sted i lufthavnen i Bruxelles, mens en tredje bombe er blevet fundet i lufthavnen.

Ifølge det belgiske indenrigsministeriums krisecenter, CrisisCenter Belgium, er 12 personer dræbt i eksplosionerne i lufthavnen, mens 100 er sårede.

Den belgiske statsanklager har ifølge RTBF bekræftet, at der i lufthavnen var tale om et selvmordsangreb.

Klokken 09.11 fandt endnu en eksplosion sted på metrostationen Maelbeek nær EU-området i Bruxelles. Det bekræfter STIB, der er den belgiske version af DSB.

Ifølge det belgiske indenrigsministeriums krisecenter, CrisisCenter Belgium, er 20 dræbt i eksplosionerne på metrostationen Maalbeek, mens 130 er sårede.

Her lægger Lars Løkke Rasmussen blomster ved den belgiske ambassade 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere