Annonce:
Annonce:

Ekspert: Massemorder radikaliserede sig selv på internettet

Orlando-morderen blev højst sandsynlig radikaliseret af ekstreme propagangda-videoer fra Islamisk Stat, vurderer svensk terror-ekspert

Hør mere her
Annonce:
Følg Terror

Omar Mateen er formentlig blevet radikaliseret gennem propaganda-videoer fra terror-organisationen Islamisk Stat.

Sådan lyder det fra Magnus Ranstorp, der er svensk terrorekspert.

- Meget tyder på, at han har været aktiv på de sociale medier, hvor han har set propaganda-materiale fra Islamisk Stat. På den måde har han fået forstærket sit had og er blevet mobiliseret til terror. Meget tyder på, at han ønskede at være en del af fællesskabet, vurderer Magnus Ranstorp over for Ekstra Bladet.

I toppen af denne artikel kan du høre terrorekspert Deniz Serinci fortælle om de angreb Islamisk Stat har taget ansvaret for, og de terrorister, der bliver radikaliseret hjemmefra.

Obama: Ingen beviser på at ekstremister styrede drab

Annonce:

Islamisk Stat har efterfølgende taget ansvaret for massakren, og senest har de gennem deres eget nyhedsorgan, Amaq, offentliggjort, at de også står bag gårsdagens drab på en fransk politibetjent og hans kone i Paris.

På et pressemøde har Obama efterfølgende offentligt, at intet tyder på, at Omar Mateen har haft kontakt til terror-organistionen.

- Det er falsk propaganda fra Islamisk Stat. De tager ansvaret for at vise, at de har kapacitet og går ind for terror mod Vesten - også selv om de muligvis ikke står bag det, fortæller Magnus Ranstorp.

Nye detaljer: Politiet forhandlede med massemorder

Angrebet skaber flere følgere

Ifølge amerikansk politi svor Omar Mateen troskab til Islamisk Stat, da han ringede til alarmcentralen, kort før han skød mod natklubben Pulse.

Og netop det, at Omar Mateen gik amok på en natklub for homoseksuelle, er med til at styrke terror-organisationens budskab, vurderer Magnus Ranstorp.

Annonce:

- For de fleste muslimer er homoseksualitet uacceptabelt, og ved at Islamisk Stat nu tager ansvaret for angrebet, appellerer de samtidig til deres følgere. Islamisk Stat er en anti-demokratisk organisation med meget strikse regler. Sympatien til dem bliver større, eftersom deres mål bliver at angribe det vestlige samfunds værdier, siger han til Ekstra Bladet.

Overblik: Her er massakrens første ofre

Terror-organisationen ønsker dermed at skabe en større polarisering til Vesten.

- Logikken bliver at skramme den amerikanske befolkning og gøre dem mere fjendtlige mod fremmede. På den måde skaber de et større had hos deres følgere, så de bliver isoleret og mere ekstreme.

- Så set ud fra Islamisk Stats perspektiv går det godt lige nu, afslutter Magnus Ranstorp over for Ekstra Bladet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: