Eksplosion hørt i Bruxelles under politiaktion

En eller flere eksplosioner skulle angiveligt være hørt i en del af Bruxelles under en politiaktion

Billedet her er taget ved EU-kommisionen i Bruxelles, og har altså ikke noget at gøre med politiaktionen fredag (Foto: Jakob Jørgensen)
Billedet her er taget ved EU-kommisionen i Bruxelles, og har altså ikke noget at gøre med politiaktionen fredag (Foto: Jakob Jørgensen)

Lyden af eksplosioner kunne angiveligt høres under en stor politiaktion i den belgiske hovedstad Bruxelles. Det skriver den lokale tv-station RTBF på deres hjemmeside. Oplysningerne er ikke bekræftet af politiet.

Ifølge mediet siger vidner, at man kunne høre to eksplosioner og skudsalver i forbindelse med politiets aktion. En sporvogn skulle også være blevet evakueret.

En person er ifølge tv-stationen blevet tilbageholdt, og andre lokale medier nævner, at han er skudt i benet.

Politiaktionen fandt angiveligt sted fredag eftermiddag i en bygning i Bruxelles-bydelen Schaerbeek, hvor flere terrormistænkte blev anholdt torsdag aften. 

Fredag eftermiddag skulle både militærvogne, svært bevæbnede betjente og en rullemarie-lignende robot være i området. Nyhedsbureauet AFP citerer en politikilde for at sige, at aktionen har forbindelse til et planlagt attentat i Frankrig. Et attentat, som er blevet forpurret af myndighederne.

Person med bombebælte
Bernard Clerfayt, den lokale borgmester, siger, at den anholdte har forbindelser til terrorangrebet i Bruxelles i tirsdags og til et attentat, som franske myndigheder angiveligt har forpurret ved Paris i forbindelse med en anholdelse torsdag.

Det er ikke klart, hvad der er eksploderet, men vidner taler om en bombe.

- Der er ingen tvivl om, at personen havde et bombebælte påspændt, siger et vidne til tv-stationen RTL.

RTBF rapporterer, at manden ikke havde reageret på politiets ordrer, og at der i hans varetægt blev fundet en kuffert med sprængstof.

Området, hvor aktionen fandt sted, blev afspærret af politiet, der endnu ikke har kommenteret sagen.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, sagde torsdag, at fransk politi har anholdt en terrormistænkt, der var i gang med en plan om et attentat.

Der er tale om den 34-årige Reda Kriket, som blev anholdt i sin lejlighed i Paris. I lejligheden fandt politiet våben og sprængstof.

Stort terrorangreb
Politiaktionen sker bare få dage efter, at den belgiske hovedstad blev ramt af et omfattende terrorangreb tirsdag morgen og formiddag, hvor tre selvmordsbombere sprængte sig selv i luften i byens lufthavn og i en metrovogn ved stationen Maelbeek.

Mindst 31 mennersker mistede livet i angrebet, og op mod 300 andre blev såret.

Man har identificeret de tre bombemænd til at være to brødre, Khalid og Ibrahim Bakraoui, og Najim Laachraoui. Najim, mener man, havde også forbindelser til terrorangrebet i Paris i november, hvor han angiveligt skulle have været med til at producere de selvmordsbomber, der blev benyttet dengang.

To andre mænd er blevet set sammen med de tre terrorister på overvågningsbilleder ved metroen og i lufthavnen, men de er endnu ikke blevet identificeret.

Man har indtil nu anholdt ti personer, som mistænkes for at have forbindelse til terrorangrebet tirsdag.

40 nationaliteter blandt ofre
Fredag ved middagstid er der identificeret adskillige udlændinge blandt dødsofrene. Det gælder en bror og en søster fra Holland, en kineser, en brite, en peruaner, og desuden siger amerikanske embedsmænd, at der er identificeret to dræbte amerikanere.

Men officielt er der kun sat navn på fire af dødsofrene. Det er en kvinde fra Peru, en britisk mand samt to belgiske mænd.

Patologer fortsætter med at undersøge dødsofre fra gerningsstederne for at finde spor, der kan føre til identifikation.

Der er omkring 30 eksperter på den makabre opgave, og det menes, at de døde og sårede er fra omkring 40 forskellige lande.

Sådan så det ud, da politiet skød og anholdte Salah Abdesalam

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere