Eksplosion på markedsplads dræber mindst 32

Eksplosion på markedsplads i det uroplagede nordøstlige Nigeria koster adskillige livet

Mindst 32 mennesker er omkommet, og omkring 80 er såret, efter en bombe tirsdag aften lokal tid eksploderede på en markedsplads i byen Yola i det nordøstlige Nigeria.

Det oplyser en repræsentant for Røde Kors i området ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Alhaji Ahmed, der har en stade på det frugt- og grøntsagsmarked, hvor angrebet fandt sted, fortæller, at lig lå strøet ud over pladsen efter eksplosionen.

- Jeg hjalp til med at bære 32 dræbte ind i fem køretøjer, siger han til Reuters.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet, der skete ved 20-tiden lokal tid. Men den islamistiske bevægelse Boka Haram har tidligere stået bag adskillige tilsvarende massedrab i regionen.

Siden Nigeria i maj fik ny præsident, menes Boko Haram at have dræbt omkring 1000 mennesker. Ved sin indsættelse sagde præsident Muhammadu Buhari, at han ville "knuse" den militante bevægelse.

Tirsdagens bombeangreb kommer få dage, efter at Buhari besøgte Yola. Her erklærede han ifølge nyhedsbureauet AFP, at Boko Haram var tæt på at være besejret.

Efter Irak var Nigeria i 2014 det land, hvor flest mennesker blev dræbt i angreb fra militante grupper. Det viser en opgørelse fra den amerikanske tænketank Institut for Økonomi og Fred (IEP).

Næsten 10.000 mennesker i Irak døde ifølge instituttet på grund af angrebene, mens antallet af døde i Nigeria var mere end 7500.