Ekstra Bladet i Tunesien: Turister tør ikke forlade hotellet

Kun pressefolk og enkelte nysgerrige turister er lørdag formiddag ved den strand, hvor 38 mennesker mistede livet under et terrorangreb i går

(TV: Jakob Jørgensen)
Følg Terror

SOUSSE, TUNESIEN (Ekstra Bladet): Solen brager ned over den hvide sandstrand i turistbyen Sousse i Tunesien - et scenarie, der normalt ville betyde, at stranden allerede fra morgenstunden var pakket med mennesker.

Men i dag er anderledes. I stedet for de solhungrende turister er en del af stranden beklædt med minestrimmel og ved siden af de tomme solstole ligger forladte bøger, vandflasker og en luftmadras. Rundt om minestrimlen, som er sat op af politiet, står pressefolk fra hele verden.

Det er dagen derpå i Sousse. Dagen efter at en 23-årig tunesisk studerende udførte et af de værste terrorangreb i Tunesien i lang tid. 38 mennesker blev dræbt og 36 sårede, da Abu Yihya al-Kairouni forklædt som badegæst gik ind på stranden med en kalashnikov-riffel skjult i en parasol.

Stærke billeder: Tunesien-terroristens sidste minutter

Målet var turister på stranden foran og inde på det femstjernede Riu Imperial Marhaba Hotel. Og den 23-årige terrorist skød vildt omkring sig, inden han med et tomt magasin tog flugten. Få hundrede meter derfra blev han selv skudt og dræbt af politiet.

Men terroristens død har ikke skabt tryghed i den tunesiske by. På alle gadehjørner holder svært bevæbnede betjente og tjekker bilerne, der kører forbi - og da Ekstra Bladet ankom til området, kørte flere fyldte turistbusser væk.

Martin Nemet og sønnen Tedy trodsede terrorfrygten og tog en dukkert. Konen og den anden søn blev på hotellet. (Foto: Jakob Jørgensen)
Martin Nemet og sønnen Tedy trodsede terrorfrygten og tog en dukkert. Konen og den anden søn blev på hotellet. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Enkelte turister har dog taget turen til stranden lørdag formiddag i forsøget på at få det bedste ud af en skidt situation.

- Vi har kun været her i tre dage, og vi har bestilt 15 dage i alt, så vi bliver, siger Martin Nemet fra Tjekkiet, som sammen med sin søn Tedy var nede og bade. Hans kone og anden søn var på hotellet, som ligger ved stranden - få hoteller fra gårsdagens terrormål.

- Min kone er meget utryg og tør ikke komme ud lige nu. Men det er første gang, vi er på ferie ved vandet, så selvom vi alle er lidt bange, har vi besluttet, at vi gerne blive, siger tjekken til Ekstra Bladet.

IS tager ansvar for blodigt angreb i Tunesien

Kun ganske få turister tog turen til stranden i Sousse dagen efter det blodige terrorangreb. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kun ganske få turister tog turen til stranden i Sousse dagen efter det blodige terrorangreb. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Enkelte andre turister havde også taget turen ned til Riu Imperial Marhaba Hotel - ikke for at bade, men for at se det sted, der formentlig kommer til at vende op og ned på Tunesiens turistsituation.

Hotel Riu Imperial Marhaba er blevet helt rømmet for gæster, og kun politiet, rengøringsfolk og andre ansatte har adgang til det store hotel.

 Hør et øjenvidne beskrive terroristens færden under fredagens angreb
 

Her kan du se voldsomme scener fra stranden i Sousse - optaget under terrorangrebet

Ekstra Bladet dækker terrorangrebet fra Sousse de kommende dage - følg med løbende her på ekstrabladet.dk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+