Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladet mødte dem: Her flygter danske Vivi og Tina fra dræber-bilen

Veninderne Vivi og Tina var sekunder fra at blive ramt af den lastbil, der bragede ned af gågaden i Stockholm og som dræbte fire personer

Hør Vivi og Tina fortælle deres vilde historie og se, hvor de gemte sig efter angrebet. Video: Per Rasmussen, redigering: Peter Boier
Annonce:
Følg Terror

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Vivi er ikke i tvivl, da hun ser lastbilen komme imod hende. Hun hiver fat i veninden Tina ærme, så hun taber sin kaffe ned på jorden.

- Jeg råber til Tina, 'åh nej, nu sker det også her', og så råber jeg løb ind i forretningen, løb ind i forretningen, inden jeg selv vender mig om og løber alt, hvad jeg kan, fortæller Vivi.

Ekstra Bladet møder de to kvinder på en cafe i Stockholm dagen efter det voldsomme angreb.

De to kvinders flugt fra den dræbende lastbil er blevet filmet af overvågningskameraer i butikken, og Ekstra Bladet offentliggjorde i går videoen, hvor man tydeligt ser de to kvinders desperate flugt.

Se videoen, hvor de to kvinder akkurat undgår døden her

Annonce:

Vivi kom først ind i butikken, efterfulgt af tre andre. Tina var den sidste der nåede ind, inden at lastbilen tordnede forbi og fortsatte sit dødstogt ned af Drottninggatan.

- For mig føles det som, der går en time, før du kommer ind i butikken, men der går jo ikke så længe igen, siger Vivi, der er tydeligt påvirket af den voldsomme oplevelse.

- Det hele gik i slowmotion følte jeg. Da du siger, jeg skal løbe, vender jeg mig jo om, siger Tina, og fortsætter:

- Jeg ser lastbilen komme imod mig, og jeg tænker, at enten skal jeg læne mig op af muren og håbe på, at hvis han drejer over mod butikken, at jeg så 'bare' kommer til skade, ellers skal jeg løbe rundt om tøjstativerne og ind i butikken. Jeg satser og løber, men hvis han havde været tættere på, var jeg blevet dræbt, da jeg løb ud. Man kan jo se i videoen, hvor tæt det er på, siger Tina og ryster på hovedet.

Annonce:

Flere dræbt
Fire mennesker bliver dræbt, da lastbilen brager gennem Drottninggatan, der nok kan sammenlignes med Strøget i København. Derudover bliver 15 mennesker såret, hvor ni personer stadig er indlagt.

Men det er først, da Tina ser videoen af sig selv, at hun opdager, hvor tæt det var på, at venindeturen kunne være endt i en tragedie.

- Min søn sender mig så den video, hvor jeg for første gang ser, hvor tæt vi var på at blive ramt. I mit hovedet var det gået meget langsommere. Det var meget hårdt at se, man kan jo sige, vi snød døden, fortæller Tina og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at du redde mit liv, siger hun, mens hun kigger på sin veninde.

- Nej, jeg reagerede bare på en anden måde, end du gjorde. Vi reddede hinanden, svarer Vivi, inden hun giver veninden et kram.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: