Emirater stoppede luftangreb på IS efter nedskydning

De Arabiske Emirater ønsker at se USA sende avancerede fly ind i Syrien for at undsætte piloter

USA bekræfter ifølge The New York Times oplysninger om, at De Forenede Arabiske Emirater har indstillet deres deltagelse i luftangreb mod Islamisk Stat (IS), fordi der ikke var planer for, hvad der skulle ske for at hjælpe nedskudte piloter.

Det er sket efter, at en jordansk pilot blev taget til fange af den jihadist gruppe, som har brændt piloten levende. Ifølge den amerikanske avis indstillede Emiraterne deres deltagelse i angrebene i december.

Emiraterne indgår sammen med Jordan, Saudi-Arabien, Bahrain, Jordan og Qatar i en amerikansk-ledet alliance, der deltager i luftangreb mod Syrien.

Oplysningerne om Emiraternes beslutning er blevet offentliggjort på et tidspunkt, hvor Jordan har meddelt, at det vil slå hårdt igen mod IS efter det barbariske drab på piloten, Muadh al-Kasasbeh.

I Jordans befolkning kan modstanden mod kongerigets rolle i koalitionen tage til, og kong Abdullah vil måske slå ind på en mere forsigtig linje.

Alle de deltagende lande i koalitionen har gennemført luftangreb mod Islamisk Stat, men der foreligger ingen oplysninger om antal, og det er den udbredte opfattelse, at de arabiske staters deltagelse mest er symbolsk, og at amerikanerne står for langt de fleste angreb.

Præsident Barack Obama har været meget opsat på at få sunniarabernes støtte til angrebene for ikke at efterlade det indtryk, at USA alene bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

Foruden USA er landene, der deltager i luftangreb i Irak: Danmark, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Canada og Australien.

Ifølge The New York Times har De Arabiske Emirater stillet krav om, at Pentagon forbedrer redningstogter, hvor fly sendes ind i Syrien for at undsætte piloter, hvis fly er skudt ned.

Der er blandt andet stillet krav om, at amerikanerne bruger det militære luftfartøj V-22 Osprey, som har en 12-meter tiltrotor på hver vinge, og som kan lande vertikalt som en helikopter og flyve som et almindelige propelfly, når det har vundet højde.

Emiraterne har ligesom Saudi-Arabien også store betænkeligheder ved, at Iran spiller en stor rolle i bekæmpelsen af IS i Irak.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.