En måned efter terror: Her er alt det, politiet ikke vil svare på

Fire uger efter Omar el-Husseins hærgen i København, er der fortsat utallige ubesvarede spørgsmål

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Få et overblik over hændelserne 14.-15. februar - og de mange ting, politiet ikke vil svare på - ved at klikke rundt i grafikken herover

Vi ved, at den 22-årige Omar Abdel Hamid el-Hussein skød og dræbte to mennesker og sårede seks betjente, da han 14. og 15. februar var på et blodigt drabstogt gennem København.

Vi ved også, at han brugte en militærriffel og to pistoler, at han bar skudsikker vest, og at han i sidste ende måtte betale med sit liv, da han åbnede ild mod betjente fra Politiets Aktionsstyrke tidligt søndag morgen.

Krimi Sikkerhedseksperter: Her fejlede politiet

Men derudover er der nærmest uendeligt mange spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på. Heriblandt om Omar el-Hussein fik hjælp til at finde frem til de to arrangementer, han angreb.

Ekstra Bladet har naturligvis forsøgt at få nogle af svarene fra Københavns Politi, men herfra lyder det:

- Af hensyn til den fortsatte efterforskning, kan vi på nuværende tidspunkt ikke kommentere på de spørgsmål, der drejer sig om efterforskningen, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen.

Politiet havde begge deres nøje udvalgte skydevåben i brug i forbindelse med terrorangrebet i København (Foto: Jens Dresling) Krimi Dansk politi bekæmpede terror med tysk isenkram

- Og med hensyn til de spørgsmål, der drejer sig om trusselsvurderingerne og det deraf følgende sikkerheds-setup, uddannelse med videre, er det fortsat sådan, at det vil indgå i den evaluering, der vil blive gennemført, hvorfor vi heller ikke på nuværende tidspunkt kan udtale os om dette.

Få det store overblik over terrorangrebet i København i grafikken øverst i artiklen

Se også: Dan Uzans familie: Bruger ikke tid på at tænke på Omar

Her ligger Omar el-Hussein død på gaden

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere