Endnu en person sigtet for Paris-terror

De belgiske myndigheder har anholdt og sigtet en 30-årig mand for 'terror-mord og deltagelse i en terrorist-organisations aktiviteter'

Masser af blomster foran restaurant La Corillon i Paris (video: Henning Hjorth)

Tirsdag aften har de belgiske myndigheder anholdt den en person ved navn Abdoullah C. for at være i ledtog med de personer, som udførte de terrorangreb, der 13. november i år dræbte 130 mennesker i Paris.

Det melder den belgiske statsadvokat ifølge den belgiske avis La Derniére Heure.

Ifølge den franske inderigsminister har Frankrig afværget et angreb (Foto: AP) Krimi Frankrig afværger nyt angreb nær Paris

Den 30-årige anholdte, som er født og opvokset i Belgien, skulle, ifølge en talsmand for de belgiske myndigheder, adskillige gange have talt i telefon med Hasna Aitboulachen efter angrebene.

Hasna Aitboulachen var kusine til hjernen bag angrebene, Abdelhamid Abaaoud, som begge blev dræbt, da fransk politi stormede den lejlighed, hvori de befandt sig, fem dage efter terrorangrebene.

(Foto: Jens Dresling) Krimi Efter Paris-terror: Politiet sænker beredskabsniveauet igen

Angrebene i Paris har chokeret den belgiske befolkning og myndigheder, fordi bagmændene bag angrebene har masser af forbindelser til Belgien og Bruxelles-forstaden Molenbeek.

Det har medført en massiv tilstedeværelse af både bevæbnede soldater og politi i hele Bruxelles efter angrebene i Paris.

Myndighederne leder stadig efter især 26-årige Saleh Abdeslam, som menes at have flygtet fra Paris til Bruxelles dagen efter angrebene.

Den franske mistænke Salah Abdeslam slap forbi myndighederne tre gange under sin flugt fra gerningsstedet. Det siger en kilde tæt på den belgiske efterforskning til nyhedsbureauet AFP. (Politifoto) Terror Mistænkt for Paris-angreb slap forbi tre kontroller

Abdeslam menes at have været kommet igennem tre politikontroller uden at blive opdaget, da venner kørte ham fra den franske til den belgiske hovedstad.

Efter angrebene tog terror-organisationen IS/Daesh ansvar for dem.

Over hele verden blev der mandagen efter angrebene afholdt et minuts stilhed til ære for ofrene for angrebet i Paris.